Pieni ja pippurinen kissani kuoli, kun kuopukseni oli kolmeviikkoinen. Synnytyssairaalasta palatessani minua odotti takapäätään raahaava munuaisvaivoista kärsivä pitkäaikaisin perheenjäseneni. Olimme kulkeneet yhdessä pitkän matkan sinkkuajoista lapsiperheen vilskeeseen. Koin samaan aikaan yletöntä iloa uudesta perheenjäsenestä ja loputonta kaipausta sitä toista, menetettyä kohtaan.


Lapsiperheen arki vei mukanaan. Selvää oli, että samaan aikaan emme lähde totuttelemaan kahteen uuteen perheenjäseneen. Vastuu painoi silloin ja painaa edelleen; on omakotitalo, lapset, perheyritys, työmatkoja ja ikääntyvät isovanhemmat. Vauhti vain kiihtyi lasten kasvaessa.

 

Säännöllisen epäsäännöllisesti vinkkaan miehelleni, että kissakin taloon mahtuisi. Kuopus – jolla ei siis koskaan ole ollut kissakaveria - on hyvin eläinrakas. Tuuppasin itseni ja lapseni kissakirjailijan luo kylään vain paijailemaan kissoja. Vapaapäivänä saatamme tehdä retken eläinsuojeluyhdistykselle ihan vain kissoja tapaamaan. Kissakuume, on, on todellakin!


kissa_ja_sydanlelu

Teini-ikäisenä toin kotiin kissan, ja ilmoitin äidilleni, että tässä on meidän kissa. Kissa jäi meille sinällään sietämättömästä käytöksestäni huolimatta, ja oli myöhemmin äitini silmäterä. Kaikki äidit eivät olisi venyneet, eikä se todellakaan ollut kissaakaan kohtaan reilua, että toin sen kotiin ilman koko perheen suostumusta. Hyvän kodin tuo koditon kuitenkin sai.

 

Viime vuosina perheessäni kissakeskustelua on käyty äänin 3 - 1. Mieheni, joka on yksin oppositiossa, on jälleen kerran oikeassa sanoessaan, että vain aikuisten äänet lasketaan. Hänen äänensä on järjen ääni, minun ääneni on tunteellisen kissakuumeilijan ääni. Järjellä ajatellen olen samaa mieltä, ja liian vastuuntuntoinen ottamaan kissaa tähän kiireeseen. Vaikka kissa on lemmikeistä helppohoitoisimpia, se on kuitenkin elävä olio, jota pitää huomioida joka päivä.

 

Tuleeko jonain päivänä hetki, jolloin on paremmin aikaa kissaelämälle? Ihan varmasti. Sitä odottaessa ilmoittaudun vapaaehtoiseksi kissakaveriksi tätiä kaipaavalle kisulle.
teksti:
Elina Jussila

kuva:
Image courtesy of mack2happy / FreeDigitalPhotos.net

 

Sinulla ei ole oikeutta kommentointiin.

Ota yhteyttä, kehrää tai sähise: Palautetta, kas tai suoraan sähköpostilla info(miuku)kissakas.fi
Copyright © Kissakas, ellei toisin mainita