Suolaa ja pippuria, lämpöiset varpaat ja matkalaukkupeti. Tämä kaikki on mahdollista, kun näppärät sormet toteuttavat lisää kissamaisia käsitöitä. Katsele, ihastele tai vaikka kokeile itse!
 posliinimaalauskissoja
 

Kissasta kun voi vääntää mitä tahansa käsityötä, aina tulee hieno! Minulla on nämä posliinimaalauskursseilla syntyneet suola/pippurisirottimet ja vuosien takaa ihan ensimmäisellä kurssilla Tartossa maalattu kahvikuppi, jonka aluslautanen on jo aikaa sitten matkannut posliinitaivaaseen...

 

- Siiri
kissavillasukat   mustat_kissat_sukissa
 

Kissasukkien inspiraation lähteenä oli kaksi neulojan apurikissaa: Vipsu ja Viiru. Kuvien sukat on toteutettu Novitan Seitsemän veljestä -langasta ja värien käytössä voi olla luova ja käyttää vaikka jämävärejä. Kissat voi halutessaan kääntää myös toisin päin, mutta näissä kissat katselevat sukkien kantajaa.

 

- Viirukissa, Viirukissan väkerryksiä -blogi

 
matkalaukusta_kissalle_peti
 

Tuunasin vanhasta matkalaukusta kissanpedin. Aika hieno vaikka itse sanonkin!

 

Sain idean siitä, että meillä varsinkin Urho Kepponen alias Urho rakastaa matkalaukkuja yli kaiken. Olen hieman laiska purkamaan matkalaukkuja heti matkalta palattuani ja usein teen sen vasta seuraavana päivänä. Urho menee aina heti nukkumaan matkalaukkuun ja jopa sen kannen päälle.

 

Kuvan matkalaukku on isovanhempieni luota. Minulla on noita kaksi muutakin, joista toinen on sen verran iso, että siitä saisi pienelle koirallekin samanlaisen. Saattaapi olla, että vielä teenkin. Tämän laukun valitsin siksi, että siinä oli kaunis sisuspaperi jo valmiiksi. Tosin se jo hieman repsottaa joistain kohtaa, mutta se vain tuo lisää patinaa. Se on tietysti makuasia haluaako timmin vai jättääkö vanhan sellaiseksi kuin se on. Jos teen isosta matkalaukusta koiralle + kissalle yhteisen (kissa siinä sitten kyllä nukkuu ja koira saa mennä jos se ei ole varattu), ajattelin tapetoida laukun sisuksen jollain vanhan henkisellä tapetilla (kuten tuossa laukussa oli jo valmiina). Isossakin matkalaukussa on sisuspaperi, mutta se on aika ikävän harmaa. Luulen, että erikeepperi ehkä tapettiliisterillä jatkettuna voisi olla sopiva tähän hommaan.

 

Patjan päällisen, siis ihan tyynyliinan, tein vahoista verhoista, jotka ovat sopivan paksua ja napakkaa puuvillaa. Kuvan laukussa patjana on untuvatyyny, mutta se osoittautui liian pehmeäksi meidän Urhon makuun. Vaihdoin sisustaksi napakamman ja matalamman vanhan puutarhapehmusteen. Meidän vanha poika Cocos ei pedistä perusta, mutta Urho kyllä käy siellä jopa vain peseytymässä, nyt kun patja on vaihdettu. Voisin kuvitella, että talvella villainen shaali tai vaikkapa ihan villakankainen patjanpäällys voisi olla kova hitti.

 

Niin ja tuo kissafiguuri, sekin minulla oli valmiina. Se on vanerista leikattu ja maalattu. Olen sen saanut serkultani lahjaksi yli 15 vuotta sitten. Luulen, että se on jostain käsityömarkkinoilta ostettu aikoinaan. Tähän asti kissafiguuri on ollut irtonaisena kuistin ikkunalaudalla. Nyt kiinnitin sen kaksipuoleisella paksulla teipillä laukun kannen sisustaan. Uskon, että tuossa toimisi myös tarra tai kartonkinen ehkä laminoitu kuva.

 

Peti on siis suht helppo tehdä, jos omistaa vanhan matkalaukun, jossa on vielä kaunis sisuspaperi valmiina.

 

- Minna

Lampaanvilla, korupohjat ja ruokapussit saavat kissamaisen olomuodon. Katso kuvat ja ohjeet Kissakkaan käsityöjutun ykkösosasta.
Sinulla ei ole oikeutta kommentointiin.

Ota yhteyttä, kehrää tai sähise: Palautetta, kas tai suoraan sähköpostilla info(miuku)kissakas.fi
Copyright © Kissakas, ellei toisin mainita