Rikkinäinen lipasto on saanut Emman ja Sallan kotona aivan uudenlaisen elämän. Sen paikka on nyt verkotetulla parvekkeella, jossa se toimii kolmen kissan kiipeilypuuna. Aivan tuollaisenaan naiset eivät vanhaa huonekalua Mymmelille, Kipalle ja Jasperille antaneet.

- Mietittiin ekaksi
kiipeilypuuksi jotain hyllysysteemia. Sitten Pinterestistä löytyi idea laatikoista, ja ihan itse omalla tavalla se sitten tehtiin, muistelee Emma.

Erikoiseen ja omaperäiseen kiipeilypuuhun he käyttivät vanhasta lipastosta neljä laatikkoa. Lipaston kehys toimii kiipeilypuun pohjana.


kiipeilypuu lipaston laatikoista kissoille


Emma, kerro lisää.

"Haettiin kierrätyskeskuksesta toinen pieni lipasto, jonka kolme laatikkoa tähän käytettiin. Tuon lipaston loppuosasta tuli muuten yöpöytä. Lisäksi ostettiin kuusi 2-metristä puuta, pätkiä jokaisen laatikon "ympärille" sekä pitkiä ruuveja laatikoiden kiinnitykseen ja lyhyitä laatikoiden kasassa pysymiseen.

Ensin hiottiin puut ja sitten ruuvattiin ruuveilla laatikot tukeviksi. Sen jälkeen laatikot maalattiin molempien lempiväreillä - turkoosi mun ja violetti Sallan - ja harmaalla loppuosa. Sitten vaan puut pystyyn pohjalaatikon ulkoreunoille ja ruuveilla sisäpuolelta kiinni. Näihin puihin laitettiin laatikot poikittain ja lyhyet puut reunoille ruuveilla kiinni.

Lopuksi pehmeästä eteismatosta leikattiin pohjien kokoiset palat laatikoihin."


eteismattoa laatikoiden pohjalla


Totta kai 9 kuukauden ikäiset kissat ovat puun testanneet ja hyväksi todenneet. Muuten, mikäs näistä kissoista on mikä?

- Mymmeli on oranssi, äänekäs ja aina nälkäinen kotitiikeri. Harmaa tyttö Kipa on hienostunut ja piereskelevä pikkuprinsessa. Jasper on komea ja vetelä kollipoika, Emma kuvailee.

Perheessä asuvat myös leikkisät villakoirat Sisu ja Elsi. Niitä kissakolmikko pääsee tarvittaessa hyvin pakoon ja piiloon uuteen kiipeilypuuhun.

Emma paljastaa, että lipastoista ruuvattu puu ei ole vielä aivan valmis. Kun hän ja Salla seuraavan kerran suuntaavat kauppaan, lisätään ostoskoriin paksu naru.

- Suunnitelmana on laittaa narua pystypuihin, jotta kissat voivat sitten raapia sitä.

Niin ja vielä yksi asia:

- Vatupassi kannattaisi olla tässä hommassa! Meillä ei ollut ja sen huomaa, Emma nauraa.

Lisää nikkarointivinkkejä kissalliseen kotiin:

- Liimapuulevystä syntyvät tunnelmalliset kissavalaisimet

- Maailman söpöin kissanmökki on helppo ja nopea projekti

- Lipasto kätkee kolmen kissan vessan

- Paita + laatikko = paitapesä kissalle

- Kissanhiekkakaappi Kikin ja Milan tyyliin


 

Sinulla ei ole oikeutta kommentointiin.

Ota yhteyttä, kehrää tai sähise: Palautetta, kas tai suoraan sähköpostilla info(miuku)kissakas.fi
Copyright © Kissakas, ellei toisin mainita