Toisen sotku on toisen taide. Pietikäisillä tämä on kirjaimellisesti näin ja totta ja nähtävillä, kun astelee portaita pitkin yläkertaan.
 

Taidegallerian ensimmäinen seinä


Tässä kohtaa on hyvä tutustua perheen kissoihin, korjaan: taiteilijoihin. Hyvät naiset ja hyvät herrat: Lotta, Ella ja Miska!


taiteilija Miska

 

- Miska oli meidän ensimmäinen seinätaiteilija ja uranuurtaja, elinaikanaan aliarvostettu. Kuten moni ihmistaiteilija, Miskakin on saanut kunniaa teoksestaan vasta kuolemansa jälkeen, taidegalleristi Sari Pietikäinen kertoo.


Miskan Metsämuistoja

 

- "Metsämuistoja"lienee kaipuuta hetkelliseen vapauteen, vastakohtanaan kuohittu turvallisuus ja hyvinvoinnin arki.


Sitten Lotta...taiteilija Lotta


...ja Ella


taiteilija Ella


Molemmat ovat kajaanilaislähtöisiä maatiaiskissoja. Ensi kesänä 11 vuotta täyttävän Lotan intohimo on naukuminen. Jos Pietikäisillä halutaan pitkiä keskusteluja, kannattaa lyöttäytyä Lotan seuraan.

- Lotta ei ole osallistunut taideseinän tekoon juuri ollenkaan. Minimalistinen "Kajaani" kertonee paljon synnyinseudun sielunmaisemasta, Sari luonnehtii.


Lotta-kissan Kajaani-teos


Ella Pipyy Siiri-Kerttu Lenita Pietikäinen eli tuttavallisemmin Ella on jatkanut siitä, mihin Miska on jäänyt. Gallerianpitäjä kuvailee Ellaa hyvin kaksijakoiseksi kissaksi.

- Hänellä on etäisiä kausia, jolloin ei saa koskea, eikä häntä kiinnosta kuin se että ruokaa on kupissa ja ovi aukeaa silloin kun hän haluaa ulos. Sitten tulee hellyyskausi, jolloin Ella muksii, muikkii, tulee syliin, viereen ja on kertakaikkisen seurallinen. Temperamenttinen taitelijasielu siis.

Siirtykäämme tarkastelemaan Ellan tuotantoa.


Ella-kissan taidetta Ajatus                 Ella-kissa ja Rajat


- "Ajatus" lienee tullut päähän juuri siinä ja siirtyi seinälle saman tien. Viimeistelemätön. "Rajat" on tehty rikottavaksi ja siksipä ei kannata kehystenkään kanssa olla turhan tarkka, Sari tietää.

Sitten ihailkaamme seinää toisella puolellamme. Äskeiset teokset ovat saaneet ympärilleen akryyliväreillä toteutetut kehykset, kun taas gallerian tämän puolen teokset on vastikään kehystetty puisilla kehyksillä.


taidegallerian toinen seinä
 

- Eilen toteutin kehysversion. Itse kyllä pidän noista maalatuista enemmän! Sopivat paljon paremmin tähän taiteenlajiin.
 

Taidegallerian toiselta seinältä Luonnos 1


Taidegallerian toinen seinä ja Luonnos 2


- "Luonnos 1" ja "Luonnos 2", toinen seinä, kokeilu joka jäi (toivottavasti) pelkäksi kokeiluksi, selittää Sari.

(Huomautus: Gallerian tällä jälkimmäisellä seinällä on myös koiran järs...toteuttamaa taidetta.)

- Taidegalleria pysyy esillä varmasti pitkään. Olisin jopa valmis jättämään paikalleen, vaikka remontoisimmekin muut seinät. Taidetta varmasti tulee lisää, mutta kehyksiä en tämän enempää laita.

Taidegalleristi Sari Pietikäinen, millaisia neuvoja antaisit tästä kaikesta haltioituneille ja inspiroituneille tuleville kissataiteen kehystäjille?


- No mikäpä ettei, jos huushollin fengshuit vaan antavat periksi. Meillä sisustustyyli on mallia sekaisan kodikas kaikilla väreillä, joten tuollainen ei näytä kovin oudolle. Sellainen sivuvaikutushan tällä saattaa olla, että kun yksi raapustelukohta kehystetään, syntyy toinen jonnekin muualle mihin se ei muuten ehkä olisikaan tullut. Kissat kun ovat välillä jommosen juonia otuksia. :)
Ps.
Lisää kissataidetta, tällä kertaa Joni Aikiolta eli hän on Ope, joka päättikin taiteilla kissoja.
Vai sittenkin Tarja Isokallion vinkki eli Skannaa kissa kehyksiin.

 

Sinulla ei ole oikeutta kommentointiin.

Ota yhteyttä, kehrää tai sähise: Palautetta, kas tai suoraan sähköpostilla info(miuku)kissakas.fi
Copyright © Kissakas, ellei toisin mainita