Kyllä netissä kissavideoita riittää, vaan miten on kotimaisten kattien laita? Kuopiolainen Neo on ehdoton ykkönen. Neo-nimisen kissanpennun ja sen emon pesuhetkeä on katsottu kymmeniä miljoonia kertoja. Mainiosti menee ja näkyy myös Suonenjoella kehränneellä Siirillä ja Tampereella venyttelevällä Ruusulla. Kissojen videoesiintymiset keräävät YouTubessa satojatuhansia silmäpareja ympäri maailmaa.neo_ja_sen_emo


Kuopiolainen Ari Kesonen myöntää, että homma lähti vähän lapasesta. Ensin häneltä syntyi kissavideoita ulkomailla asuvien ystävien katseltavaksi. Facebookiin, Instagramiin ja YouTubeen ladatuista videoista kiinnostuivat muutkin.

Sitten alkoi lapasesta lähteminen ja ihan vahingossa. Ari kuvasi Neo-pennun ja sen Nana-emon pesupuuhia kotisohvalla ja huomasi, että Neo matkii emonsa liikkeitä.

Hän tarjosi Neon erilaisia temppuja Amerikan hauskimmat kotivideot -ohjelmaan. Televisioon asti päätyy vain aniharva ei-amerikkalainen video, mutta Neon ja emon pesuhetket pääsivät ohjelman Facebook-sivulle. Tätä kirjoittaessa 40 sekunnin videopätkää on katsottu siellä huikeat yli 60 miljoonaa (60 000 000) kertaa.

Koko videon eli minuutin ja 51 sekunnin verran kuopiolaiskissoja voi ihastella Arin omalla YouTube-kanavalla. Siellä Neon ja Nanan pesupuuhia on katsottu melkein miljoona kertaa.

Nyt on sinun vuorosi, ole hyvä:
 

 Yksi YouTuben kehräävimmistä tapauksista on Siiri-kissa ja sen lähes kolmetuntinen kehräysvideo. Suonenjokelainen Olli Korhonen kuvaa ja bloggaa luontoon liittyvistä aiheista. Häntä kiinnostaa myös luonnonäänien vaikutus ihmisen keskittymiskykyyn.

Kissan kehräämisellä sanotaan olevan samanlainen rauhoittava vaikutus ja niinpä Olli päätti kokeilla. Näin syntyi minuutin kehräyspätkistä koostettu video, joka kommenttien perusteella rauhoittaa sekä ihmisiä että kissoja.

Siiri nukkui pois keväällä 2015, ja muistoteksti sen uurnassa kertoo paljon: ”Se, että jokin on päättynyt, ei tee sitä olemattomaksi. Kerran eletyn kaiku on aina meissä.” Siirin kehräys jatkuu YouTubessa, jossa sitä on kuunneltu yli puoli miljoonaa kertaa. Kuuntele ja rauhoitu sinäkin.

 


Lue Kissakkaan juttu Siiristä ja kehräysvideosta täältä näin.
 


Suunta on Ruusu-kissalla ylöspäin, kirjaimellisesti. Tämä kissa on se, joka vastaa netin kissavideoiden ehkä omalaatuisimmista venytyksistä.

Ruusun tyyli on herättänyt ihastusta ja ihmetystä, epäilyjäkin. Kotona Tampereella veikataan, että syynä on epäonnistunut hyppy, jonka seurauksena Ruusun vasen etujalka murtui. Vaikka sitä korjattiin ja hoidettiin, jalka jäi kankeaksi.

Kissan henkilökunta vakuuttaa, että kissa on erikoisesta tyylistään huolimatta erittäin tyytyväinen kissaneiti, ja erittäin tyytyväisen kissaneidin videota on katsottu YouTubessa yli 200 000 kertaa.

Ja tältähän se näyttää:
 


Lue Kissakkaan juttu Ruususta täältä.


Ps.
Tiedätkö lisää suosittuja kotimaisia kissavideoita? Kerro, niin lisätään tänne mukaan!

 

Sinulla ei ole oikeutta kommentointiin.

Ota yhteyttä, kehrää tai sähise: Palautetta, kas tai suoraan sähköpostilla info(miuku)kissakas.fi
Copyright © Kissakas, ellei toisin mainita