Hommaan voi ryhtyä vaikkapa kuten Kare Tehikoski. Kotona on kaksi kissaa, Nelli ja Manu, mutta Kissakoti Kattilassa hän on taas ja moikkaa ensin Reiskaa (kuvassa). Sitten on asiaa Tirrille, Vilpertille ja Pertulle.

 

kare_silittaa_kissakoti_kattilan_reiska-kissaa


- Kierrän kaikki huoneet läpi ja höpisen kissoille. Silittelen ja leikitän niitä, jotka antavat silittää ja leikittää. Vajaan vuoden olen käynyt kuukausittain ja viime aikoina joka viikonloppu. Helposti täällä pari kolme tuntia vierähtää.

Kare johdattaa kodittomien kissojen turvakodissa huoneeseen, jossa arimmat kissat eivät uskaltaudu näkyville. Aiemmin kaikki asukkaat sähisivät, mutta nyt muutama jää pöydän alle seinän viereen katselemaan.


arat_kissat_poydan_allaujojen_kissojen_leikittamista


- Tämä musta on selvästi rauhallisin. Nyt saan ensimmäistä kertaa jopa silittää sitä, hän ilahtuu.


rohkaistuva_musta_kissa


Karen ja muiden vapaaehtoisten kyläilyt ovat tärkeitä. Kissat tottuvat ihmisiin, ihmisten ääniin, hajuihin ja liikkeisiin, leikitykseen ja silitykseen. Sellaisille kissoille on helpompi löytää uudet kodit.

Kissakoti Kattilan Tiia kertoo, että vapaaehtoiset työntekijät saavat siivoukset hoidettua, mutta kissojen kanssa höpöttelyyn ei ole oikein aikaa.

- Se, että me pyydämme tänne vapaaehtoiseksi, ei tarkoita niska limassa lattioiden pesua. Kunpa tänne tulisi enemmän ihmisiä, jotka vain olisivat ja höpöttäisivät kissoille. Vaikka salaisuuksia. Kissat eivät kerro niitä eteenpäin.

- Kyllä niille pitää höpöttää, koko ajan höpöttää ja höpöttää ja vaikka laulaakin, kuuluu huikkaus tilan toiselta puolelta. 


ikkunalla_ja_pesassa


sangylla_on_monta_kissaaputkistoa_pitkin_kissat_astelevat


sydantyynyn_vieressa


Kare on kuullut tytöstä, joka tekee täällä koululäksyjään. Hän itse ei tunnustaudu lukumieheksi, vaan uskoo herkkujen voimaan.

- Joskus olen kotoa tuonut herkkuja ja täältäkin niitä saa. Sehän on yksi tapa, miten kissoja kesytetään ja koulutetaan. Joskus saan naarmuja tuliaiseksi kotiin, naurahtaa Kare.


reiska_lepailee_ja_odottelee_silityksia


Reiskaa on moikattava myös lähtiessä. Vanajanlinnasta vuonna 2010 loukutettu kolli ei muiden tapaan etsi uutta kotia. Syy on selvä: se opettaa uudet kissat talon tavoille ja arat kissat saavat Reiskalta rohkeutta.

Kare kutsuu Reiskaa terapiakissaksi, Tiia rakkaudenlähettilääksi.

Jos sinussa asuu tällainen reiska, jolla on aikaa ujoille kissoille, ota yhteys lähimpään kissakotiin, löytöeläintaloon tai eläinsuojeluyhdistykseen. Esimerkiksi Hämeenlinnaan Kissakoti Kattilaan voi aukioloaikoina tulla kuka tahansa ja ryhtyä rupattelevaksi reiskaksi.


oranssissa_huoneessa


tallaista_on_kissakoti_kattilassa
Ps.
Löytyihän se syy Karen tiuhentuneisiin höpöttelyvisiitteihin:
Yksi pennuista (tuo punaisin) saa kodin hänen luotaan Hattulasta. Mutta ensiksi on häädettävä korvapunkit. Onneksi aikaa on  ennen on aikaa monille höpötyksille.
 

pennut_ja_emo_omassa_huoneessaan

 

Kommentit  
+2 # Tarja 07.02.2016 14:34
Täällä on kuvia Kattilasta.....
Ilmoita ylläpidolle
0 # Kissa 08.02.2016 09:46
Tavallaan ilmainen harrastus käydä höpisemässä :3
Ilmoita ylläpidolle
0 # Tiia 08.02.2016 15:53
Ihania kuvia kisuista :) ♡
Ilmoita ylläpidolle
+1 # Mariella 08.02.2016 20:43
Olipas mukavia kuvia ja juttu :) Itsekin käynyt säännöllisen epäsäännöllisesti paikallisessa Kissakodissa rapsuttelemassa kissoja, suosittellen kaikille. Hieman haikein mielin sieltä aina lähtee, kun tuntuu että siellä voisi viettää aina vähän pidemmänkin aikaa. Niin paljon kissoja joita haluaisi huomioida
Ilmoita ylläpidolle
+1 # Erkki 11.02.2016 13:02
Kivasti kirjoitettu juttu! Toivottavasti laskee ihmisten kynnystä hakeutua eläinsuojelutyön pariin. Sitä voi jokainen tehtä omalla tavallaan :)

Kattila on kyllä vertaansa vailla!
Ilmoita ylläpidolle

Sinulla ei ole oikeutta kommentointiin.

Ota yhteyttä, kehrää tai sähise: Palautetta, kas tai suoraan sähköpostilla info(miuku)kissakas.fi
Copyright © Kissakas, ellei toisin mainita