Kuka huolehtii kissastani, jos yllättäen sairastun tai joudun onnettomuuteen? Lappeenrannan Seudun Eläinsuojeluyhdistys tarttui tuumasta toimeen ja julkaisi elokuussa lemmikinomistajan hätätietokortin, jonka voi tulostaa, täyttää ja sujauttaa lompakkoon.

 

Nyt Lappeenrannan eläinsuojeluväki on kehittänyt ajatusta eteenpäin. He ovat julkaisseet lemmikinomistajan hätätietotaulun, jonka voi laittaa kodin seinälle. Taulu on apuna esimerkiksi silloin, jos omistaja on saanut sairauskohtauksen eikä itse pysty kertomaan lemmikeistään.

 

- Etenkin kissat saattavat helposti mennä piiloon vieraita ihmisiä, ja linnut tai jyrsijät ovat ehkä eri huoneissa eikä niitä voi havaita heti kun tullaan asuntoon. Hätätietotaulu kertoo tällöin pelastajille, että ihmisten lisäksi tilanteessa on huomioitava myös eläimet, kertoo Lappeenrannan Seudun Eläinsuojeluyhdistyksen varapuheenjohtaja Suvi Rautsiala.

 


hatatietotaulun_ylaosa


 

Hätätietotauluun kirjoitetaan huoneistossa olevien lemmikkien lajit ja nimet sekä muuta huomioitavaa lemmikistä. Lisäksi siihen merkitään omistajan nimi ja puhelinnumero. Lisäksi auttajat näkevät, kehen he voivat olla yhteydessä, jos lemmikinomistaja ei pysty itse huolehtimaan lemmikeistään.

Yhdistyksestä neuvotaan kiinnittämään taulu helposti havaittavaan paikkaan, kuten eteiseen tai välioveen.

 

Lemmikinomistajan hätätietotaulun voi tulostaa Lsey:n materiaalipankista eli täältä näin.

 

 

Samaisesta materiaalipankista voi ladata myös Lemmikin omistajan hätätietokortin (pdf-tiedosto), listan kissalle myrkyllisistä kasveista (word-tiedosto) ja eläinaiheisen värityskuvan (pdf-tiedosto).

Ja muistathan, että Kissakas on koonnut linkkilistan netistä löytyviin kissoihin liittyviin oppaisiin ja ohjeisiin. Niihin pääset tätä kautta.

 

Sinulla ei ole oikeutta kommentointiin.

Ota yhteyttä, kehrää tai sähise: Palautetta, kas tai suoraan sähköpostilla info(miuku)kissakas.fi
Copyright © Kissakas, ellei toisin mainita