Miten yllättää kissafani tämän syntymäpäivänä? Ei ole ollenkaan vaikea kysymys Toni Tuomiselle. Mutta ensin puheenvuoro syntymäpäiväsankarille eli Tonin avovaimolle Johanna Suutarille.

"Näin kuvan kissavalaisimista jollain ulkomaalaisella sivustolla - en kuollaksenikaan muista millä - ja heitin miehelle lähinnä huumorimielessä, että sähän teet mulle tollaset. Asia jäi siihen ja itse olin unohtanu jo koko homman, mutta Toni ei. Yllärinä niiden oli tarkoitus syntyä, mutta mun saikku pilasi salaiset puuhat. Vaikka yllätys ei täysin onnistunutkaan, liikutuin silti kyyneliin!"


kissavalaisimet_hohtavat


Nyt on tekijän vuoro kertoa lisää. Toni, ole hyvä!

"Mallina kuville toimivat omat kissapoitsumme, Kinkku ja Noki. Tein kaavat paperille, mutta totesin ne auttamattoman pieniksi, joten piirsin kuvat suoraan puulevylle. Materiaalina oli alun perin tarkoitus käyttää lastulevyä, mutta kaupasta ei sellaista löytynyt. Niinpä päädyin liimapuulevyyn. Ensin siis kuvat levylle, sen jälkeen sahaus kuviosahalla ja viimeistely viilalla ja hiomapaperilla."


aariviivat_liimapuulevyssa


viimeistellen_reunoja

 

"Seuraavaksi kissat saivat maalipinnan, tausta valkoisen (heijastaa valoa) ja etupuoli harmaan. Kissojen taakse tuli pieni puulevystä sahattu apupala kiinni L-kannattimeen, jonka avulla valaisimet kiinnitettiin seinään. Valoiksi kokeiltiin aluksi sauvamallista paristokäyttöistä led-valoa, mutta lopulta päädyttiin pyöreisiin, jotka kiinnitettiin kissojen taakse seinään tarralla."


kissavalaisimet_sivusta_katsottuna


Johannalla on vielä asiaa:

"Sopivaa paikkaa piti hetki hakea ja yhdet turhat reiätkin siinä seinään syntyi. Sijainnin tulee olla tuonkaltainen peräseinä, jotteivät ledit osu ohi kävellessä silmään. Itseäni häiritsevät lukulamput kissojen alla, mutta niitä ei voinut poistaa maalaamatta koko seinää uusiksi. Nyt vain odottelen pimeän tuloa, että pääsen taas tunnelmoimaan!"


valmiit_lamput_makuuhuoneen_peraseinassa"
Lisää nikkaroitavaa:

- Maailman söpöin kissanmökki on helppo ja nopea projekti
- Niittaa ja ripusta kukkapenkin reunanauhasta kissalle riippusilta
- Lipasto kätkee kolmen kissan vessan
- Ruuvaa lipaston laatikoista kiipeilypuu kissalle (tai kolmelle)
- Kissanhiekkakaappi Kikin ja Milan tyyliin
 

Sinulla ei ole oikeutta kommentointiin.

Ota yhteyttä, kehrää tai sähise: Palautetta, kas tai suoraan sähköpostilla info(miuku)kissakas.fi
Copyright © Kissakas, ellei toisin mainita