Kyllähän Facebookissa kissoja riittää, vaan mitkä kotimaisista lemmikkikissoista ovat kaikkein suosituimpia. Kissakas löysi lukuisten ehdokkaiden joukosta ainakin nämä kissat, joiden Facebook-sivuilla on tuhansia tykkääjiä.


Sämpy

Tykkääjiä 27 739
(tilanne 5.1.2017)


sampyn_kuuluisa_loikka


Sämpy on melkoinen tapaus. Ja niin on myös oululaiskissan tykkääjämäärä: reilusti yli 4 000 peukkua on noussut pystyyn, vaikka maatiaiskolli loikkasi kissakansan tietoisuuteen vasta viime talvena. (Tässä kohtaa voit lukea Kissakkaan jutun Lentävä karvapallero Sämpy loikkasi nettikansan suosikiksi.) Sämpy elelee Oulun Kalimenkylässä kissakavereidensa Nellin ja Elmerin kanssa. Nokkapokkaa on aina välillä – ja omistaja kamerallaan ikuistaa ja Facebookissa julkaisee nokat ja pokat ja paljon muutakin.

Uutta: Sämpy-kirja on ilmestynyt!


nokkapokkaa_elmerin_kanssa


Olisitkos arvannut Sämpystä? Antaa omistajan kertoa:

"Hänessä on jotensakin ragdoll-tyyppistä ominaisuutta; kun ottaa syliin, niin Sämpy ei koskaan ala riuhtomaan ja reuhtomaan vaikka kuinka tilanne pännisi. Odottaa korvat luimussa että pääsee pois. Pesutilanne oli samankaltainen, ihan sain kissapyykin tehdä valmiiksi asti. Nellin ja Elmerin kohdalla vuotaa veri sekä kyyneleet. Toinen asia, mikä voi monia kuvien katselijoita hämmästyttää, on se, että Sämpy on pieni ja laiha kissa. Yritän pumpata siihen ruokaa parhaani mukaan, mutta kissan liikunta on sitä luokkaa, että pullistumaan sitä en saa. Talviturkkikuvista etenkin saa aivan toisen käsityksen."


valaistu_sampy


Sämpyn Facebook-sivu on täällä.
Manu & Messi,
nykyään Manu & Messi & Mario


Tykkääjiä 8 293
(tilanne 5.1.2017)


manu_ja_messi


Manu (yläkuvassa vasemmalla) ja Messi (se toinen siinä vieressä) ovat veljeksiä ja edustavat rotua itämainen lyhytkarva. Pohjanmaa ja tarkemmin sanottuna Seinäjoki voi olla ylpeä kaksikosta, jonka elämänmenosta voi lukea kissojen Facebook-sivulta suomeksi ja englanniksi. Entä kuinka monella kissalla on oma tuotesarja? Manu ja Messi voivat maukaista myöntävästi. (Lue Kissakkaan juttu Kissaveljekset tähdittävät hyväntekeväisyyskampanjaa – saivat oman tuotesarjan.)


manun_ja_messin_tuotesarja


Tätä et ehkä tiennyt Manusta ja Messistä. Veljesten omistaja kertoo:"Manua inhottavat maassa mönkivät elukat, kun taas Messi tekee niistä selvää. Manu on juonikas pieni pirulainen, joka säikyttelee hyökkäämällä, mutta sitten kuitenkin kurnuttaa ja kehrää kun sille kiljahtaa. Messin päivä ei lähde käyntiin ilman kalkkunan fileeleikesiivua. Messi rakastaa saunomista ja löylyjä. Messi on tosikko, eikä aina ymmärrä, jos sitä pikkusen härnää. Pojat eivät ole ikinä keskenään tapelleet, ystävyys on mielettömän vahva. Jos toinen huutaa syystä tai toisesta, heti tulee toinen katsomaan, mikä sulla on hätänä."


rahmat_silmista_pois


Lokakuun lopussa vuonna 2015 tapahtui melkoisia. Duosta tulikin trio, kun Mario astui taloon, pysyvästi.


manu_ja_messi_ja_mario


Manun ja Messin ja Marion Facebook-sivun löydät täältä.

 


Antero Kissa

Tykkääjiä 4 433
(Tilanne 5.1.2017)

Sylilullukka. Sellaiseksi Anteron henkilökunta entistä löytökissaa kuvailee. Ennen kuin Antero pääsi hoiviin Nokialle, oli ennättänyt tapahtua paljon.


Antero poseeraa


"Viikatemiäs kulki mun kannoilla ja olin lopetusuhan alla synnynnäisen alaluamien liikakasvun takia ja häntäkin mäti. Leikkausarvio oli 900€ ja eihän missään löytökissaan sellasia summia voida laittaa. Sitkeän kissaihmisen, ison tyän ja ihanan eläinlääkärin ansiosta sain jäärä tänne levittämään tärkeää asiaa eteen päin. Muutin ystävänpäivänä 2015 tänne loppuelämän kotiin, jossa on kokemusta jo neljästä pelastetusta veijarista + Hömppä-koira, mistä tuli mun bestfrend."


Antero ja Hömppä-koira


"Meitin bändi laittaa ittensä likoon ihan kaikessa ja päivityksistäkin sen huamaa, meittiä ei paljo purista nauraa ittellemme. Mää oon käyny pokkaamassa näyttelypalkinnon kissanäyttelyssä pirkkahallissa. Musta on ollu juttua Ilta-Sanomissa, Nokian seutu -lehressä, Nokian uutisissa, Aamulehressä ja seuraavassa Pirkanmaan rotukissayhristyksen lehressäkin on juttu. Mutta tärkein on keväällä 2016 perustettu Anteron Ystävät ry. Yhristyksen tarkoitus on auttaa hädänalaisia kissoja maanlaajuisesti. Mää koitan viedä myäs ilosanomaa eteenpäin, jotta meistä pelastetuista kateista saa ihania, rakastavia ja kiitollisia perheenjäseniä."


Antero tuolillaAnteron Facebook-sivulle pääset täältä ja Anteron Ystävät ry löytyy puolestaan täältä.

Risto

Tykkääjiä 3 944
(Tilanne 5.1.2017)


kesakuva_ristosta


Olipa kerran kulkurikissa, joka retkellään löysi nurmolaisen maalaistalon. Muut kissat eivät sitä sietäneet ja talon vanhan emännän kävi sääliksi laihaa ja nälkäistä reppanaa. Voisiko se jäädä naapuriin Manunkylän Ratsutallille siksi aikaa kunnes oikea koti löytyisi? Etsimisestä huolimatta omistajaa ei näkynyt ei kuulunut. Ja niin kulkurista tuli rakastettu tallikissa ja Risto siksi, että se oli niin reipas.


tallikissa_tallissa


Siitä tuli myös iso kissa – vaikka se liikkui paljon ja söi samaa ruokaa kuin muut tallin kissat, se lihoi ja lihoi. Lopulta syy selvisi: aineenvaihduntahäiriö, jota yritetään pitää kurissa erityisruokavaliolla. Eläinlääkäri vierailee säännöllisesti tallin yli 30 hevosen luona ja samalla hän seuraa Riston tilannetta.


risto_makoilee


Tallilta kerrotaan, että Risto nauttii olla huomion keskipisteenä ja se rakastaa lapsia, jotka jaksavat harjata ja pitää sylissä tunti tolkulla. Maakuntalehden etusivun julkkiksen luona on käynyt ihailijoita aina Helsinkiä myöten. "Kaikesta huolimatta Risto itse on onnellinen ja sillä on oma tyttöystävä, jonka vieressä se nukkuu milloin auringonpaisteessa, milloin romanttisesti heinäladossa."


risto_ja_tyttoystava


Riston Facebook-sivulle pääset täältä

Lokakuun viimeisenä päivänä 2015 Riston Facebook-sivulla on postaus:
"Tallin käytävä on tyhjä. Ei näy tuttua kulkijaa, ei kuulu tuttua ääntä. Rakas Risto on poissa. Lepää rauhassa. Säilyt muistoissamme aina." 

Vladimir Punikki

Tykkääjiä 3 098
(Tilanne 5.1.2017)


vladimir_tangoaa

 

Vladimir edestä ja Vladimir takaa. Vladimir hyppää ja Vladimir makaa. Ja tämä sama kissa saa ihailijapostia maailman eri kolkilta ja mantereilta – kiitos miljoonia kertoja katseltujen ja klikattujen netissä leviävien kissakuvien. Vladdy edestä ja takaa ja varsinkin mutkalla ovat päässeet myös netin kissameemeihin. Melkoisen hyvin katkarapujan rakastavalta ja imuria vihaavalta äänekoskelaiskollilta.


keilaamassa   


invisible


splendid


 razzle_dazzle 

nopat


Tiesitkös, että Vladimir Punikin kuvat ovat olleet esillä Äänekosken Taidemuseossa? Kesällä 2010 paikkakunnan kuuluisimmalla kollilla oli yhteisnäyttely kuvanveistäjä, taidegraafikko Frans Toikkasen grafiikkakissojen kanssa. Lisäksi tämä katti on voittanut World's Coolest Cat -valokuvakilpailun, johon saapui yli 30 000 kuvaa. Tai no, voitto tuli Äänekoskelle peräti kahdessa kategoriassa.


coolest_cat_voittokuva


Vladimir Punikin Facebook-sivulle pääset täältä.


Ps.
Mistä Facebookin kotimaisista kissoista sinä tykkäät? Kerro ja täydennetään tätä listaa.
 

Kommentit  
+10 # Tuija Elokivi 30.06.2015 09:54
Voihan kissanviikset-ryhmässä on jäsen Maritta Arvilommi, jolla on kissat nimeltä Ossi ja Sohwi. Viralliset sydänten murskaajat: Ossi vanhuuden asettamalla arvokkuudella, Sohwi ihanalla r-viallaan ja muotiasiantuntijajutuillaan
Ilmoita ylläpidolle
+4 # Anneli Fellman 30.06.2015 10:59
Tuija Elokiven kanssa samaa mieltä, Ossi ja Sohvi ovat aivan ihanat!
Ilmoita ylläpidolle
+4 # Kissajengi 30.06.2015 11:35
Me fanitamme Manua ja Messiä, Suomen persoonallisinta parivaljakkoa! :-)

https://www.facebook.com/kissajengi
Ilmoita ylläpidolle
+2 # Lasse on mainio 30.06.2015 12:13
Itse seuraan facebookissa myös "Herra Lassen seikkailut"- sivustoa, Kisu on vallan mainio Mou! Mielestäni Vladimir Punikin sivuja ei ole päivitetty pariin vuoteen, olisiko siirtynyt metsästämään jo hiiriä sateenkaarisillalle? Entinen blogisuosikkini Mäykynen (bengali) on myös lopettanut päivitykset
Ilmoita ylläpidolle
+1 # Pilvi 30.06.2015 20:52
Vladimir tiettävästi ja toivottavasti pyydystelee hiiriä edelleen tämän maan kamaralla mutta sihteerinsä elämään on tainnut tulla pieniä kaksijalkaisia kiireitä. :)
Ilmoita ylläpidolle
+2 # Lasse on mainio 30.06.2015 22:52
No toivottavasti on kissa vielä elossa - toivottavasti sihteeri jossain vaiheessa herää vauva-arjestaan ja hoivaa kissaakin :D

Listasta jäi myös Cleo the Cat https://www.facebook.com/pages/Cleo-The-Cat-Clarkson/576497389040368?fref=ts sekä Viivi facebookissa nimellä Viuvin elämää
Ilmoita ylläpidolle
+4 # Seija 30.06.2015 12:36
Lasse on tosiaan ilmeikäs uusi tuttavuus minulle. Ihan mahtavan ilmeikäs on uusin suosikkini Urpo https://www.facebook.com/urpolandia?fref=ts.
Egyptin mau-kissoja Maunoa ja Eppua olen seurannut pitkään
https://www.facebook.com/maukuja?fref=ts
sekä K-blogin korateja Cisua ja Totoa: http://kokolailla.blogspot.fi/
Ilmoita ylläpidolle
+1 # Sadri 30.06.2015 14:11
Rescuekissa Lilla-Hedda (8 kk) on hurmaava pörröinen pyörremyrsky, joka rakastaa yli kaiken villasukkia. Hedda ei pelkää mitään ja on kaikkien kaveri, niin ihmisten kuin toisten kissojenkin. www.facebook.com/Lilla-Hedda
Ilmoita ylläpidolle
+8 # Sipe 30.06.2015 15:11
Antero Kissa
Ilmoita ylläpidolle
+5 # Raisa Savolainen 30.06.2015 19:25
Ehdoton suosikkini on Urpo, jonka Seija tuossa aiemmin mainitsikin. Kissa, jolla on ilmeitä ja asennetta - jätkä, joka on samalla uskomaton hurmuri ja nimensä mukaisesti täysi torvelo.
Ilmoita ylläpidolle
0 # marjo roth 14.07.2015 13:46
URPO ON JUST PARAS =)
Ilmoita ylläpidolle
+3 # Helmi Orvokki 30.06.2015 21:26
Minun ehdoton suosikkini on Urpo! Että kissalla voi olla niin hyvät ilmeet.
Ilmoita ylläpidolle
0 # Riikka 01.07.2015 11:18
Mauno ja Eppu. Seurannut heidän blogia jo pitkään. Maukuja nimellä löytyy.
Ilmoita ylläpidolle
+2 # Johanna 01.07.2015 19:46
Antero
Ilmoita ylläpidolle
0 # Johanna 01.07.2015 20:10
Sepustin tuohon edelliseen kommenttiini pitkät pätkät, mutta julkaistuksi tuli ainoastaan sana "Antero". No, se tietysti jo yksin kertoo kaiken, mutta sepustetaan nyt kuitenkin uudelleen :D Antero on sympaattinen hurmuri, kuolemantuomiolta välttynyt kauan kulkurina elänyt löytökissa. Julkkis, jonka pelastumistarina julkaistiin myös Ilta-Sanomissa. Antsu saa joka päivä hymyn huulille touhuillaan kissakamujensa ja bestiksensä hassunhauskan Hömppä-koiran kanssa. Rakkauspakkaus
Ilmoita ylläpidolle
+1 # #Saila 11.07.2015 14:55
Löytökissa Risto viettää nykyään leppoista elämää tallillamme, Ristolle avattiin omat fb sivut kun sanomalehti Ilkka kävi tekemässä siitä jutun. Juttu päätyi lehden etusivulle ja Ristoa on käyty ihmettelemässä Helsinkiä myöten, loma matkalaiset pitävät sitä paikallisena nähtävyytenä. Ja selvennyksen vuoksi todettakoon että Ristolla on omat "ongelmansa" mutta on säännöllisesti eläinlääkärin katseen alla. Toivotaan pitkää ikää kuitenkin Ristolle , https://www.facebook.com/pages/Risto/326323874220270?fref=ts
Ilmoita ylläpidolle
+1 # Eeva 14.07.2015 11:55
Simo ja rölli!!!!
Ilmoita ylläpidolle
0 # Kaisa 14.07.2015 13:09
Antero-kissa. Olen seurannut Anteroa siitä alkaen, kun löytöilmoitus oli Pirkanmaan Karkuteillä ryhmässä. Antero oli löydettäessä huonossa kunnossa ja esim. silmät on vaatinut useamman leikkauksen. Anterolla oli onnea saada ihana koti ja osaavan eläinlääkärin hoitoa. Anterolla on omat fanituotteet. Niillä tietääkseni on katettu lääkärikuluja. https://www.facebook.com/antero.kissa?fref=ts
Ilmoita ylläpidolle
0 # Noora 14.07.2015 17:08
Nemo & Elmo eli Dudeleissonin veljekset
https://fi-fi.facebook.com/nemojaelmo
Sivua päivitetään usein. Hauskoja kuvia ja videoita. Ei tietääkseni mitään tuotteita.
Ilmoita ylläpidolle
0 # Hipun valtakunta 14.07.2015 20:19
Ootteko tutustuneet naamakirjas Hippu Hemingwayn ja Jessica Seinpeckin sivuihin?
https://www.facebook.com/pages/Hippu-Hemingway/158923994299961
Ilmoita ylläpidolle
0 # Lakuliini 08.08.2015 12:39
Ehdottomia suosikkeja ovat Urpo ja Haltialan tilalla elävä Kulkuri.
Ilmoita ylläpidolle
0 # risto lover 31.10.2015 17:04
r.i.p Risto
Ilmoita ylläpidolle
0 # risto lover 31.10.2015 17:05
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
Ilmoita ylläpidolle
0 # tipsu 15.11.2015 16:55
Mindy kissaryhmässä on ihana, ilmeikäs kilppari kissaneiti.❤
Ilmoita ylläpidolle
0 # Mirjamaija Mäkäräine 20.07.2016 12:18
Tietenkin kissani Ellu, 16v. Huono olen valokuvaamaan, mutta kissa on aarre. Tuli mulle yli 8v. sitten pariksi viikoksi hoitoon..raapi, oli huonossa kunnossa, arka jne. En voinut antaa Ellua takaisin omistajalleen, en. Nyt Ellu ja minä olemme erottamattomia. Ystävyys on molemminpuolista ja luottamus. Aamuin illoin joudun Ellulle kilpirauhaslääkkeet työntämään nieluun. Menee rutiinilla, ihankuin katti tietäisi sen olevan hänen parhaakseen. Ymmärrys on molemminpuolinen. Kissa tietenkin ymmärtää kaiken mitä sanon, mutta niin ymmärrän minäkin, mitä Ellu mulle viestii.
Ilmoita ylläpidolle
+1 # Leena 20.07.2016 17:39
No Herra Lassen sivut ovat myös vallan ihania! Siellä kaunis nappisilmä Herra Lasse seikkailee haalaripellen seurassa!
Ilmoita ylläpidolle
0 # Helena Dworeck 07.12.2016 11:14
Rakkaudesta kissoihin - ryhmässä vilahtelee kaksi minulle todella mieluista kattia - Jussi Miiruskainen ja Cleo. Tai no, Cleo kyllä asuu Englannissa mutta sen emäntä on suomalainen.
Ilmoita ylläpidolle
0 # Noora 07.12.2016 14:23
Minun lempparikissa on haminalainen pakkasesta pelastettu Sisu-kissa. Seurailen Sisu Sisuttaren tarinointia ja kuvia Sisun omistajan profiilissa :-)
Ilmoita ylläpidolle
+1 # Miuku 11.05.2017 10:48
https://www.facebook.com/tyyppikisu/?fref=ts
Ilmoita ylläpidolle
0 # Taina 03.06.2017 00:29
Hurmaavin sivu on Tyyppi Kisu sivu.
Ilmoita ylläpidolle
+2 # Taina 03.06.2017 00:31
Linkki unohtui https://www.facebook.com/tyyppikisu/?fref=ts
Ilmoita ylläpidolle

Sinulla ei ole oikeutta kommentointiin.

Ota yhteyttä, kehrää tai sähise: Palautetta, kas tai suoraan sähköpostilla info(miuku)kissakas.fi
Copyright © Kissakas, ellei toisin mainita