MIAU. Miten ihmeessä bändi saa nimekseen MIAU? Vastauksen lisäksi kissarakkaat Anu, Henna ja Susanna kertovat saaneensa kannustusta oikeilta kissoilta ja kuulevansa blues-kissan moukuja.
 

miaulaiset_koolla- Nimemme on luonnollisesti herättänyt viittauksia kissoihin ja kissa-aiheisia kysymyksiä, aloittaa Anu Kaukola, MIAU:lainen rumpujen takaa.

Toivottavasti Kuopiosta ponnistanut ja sittemmin helsinkiläistynyt trio ei ole aivan kyllästynyt kissakysymyksiin. Kokeillaan!

Siispä Anu, kerro lisää.

- Nimi syntyi eräissä bänditreeneissä vuonna 2010 tuotteliaan brainstormauksen tuloksena. Heitimme ilmoille useita nimivaihtoehtoja, mutta heti kun MIAU oli mainittu, tiesimme, että tässä on nyt se oikea.

 

Sähköpianistit Kaneli ja NyytiMIAU on Anun lisäksi Henna Juvonen (kitara, laulu) ja Susanna Tikkanen (basso, keyboard, laulu). Kissaihmisiä jokainen. Naisilta tulee korjausehdotus: ehdottomasti kissarakkaita ihmisiä jokainen.

Hennalla oli lapsena mustavalkoinen ja ihmisrakas maatiaiskissa nimeltään Waltteri. Susannankin elämään on eri vaiheissa kuulunut kissoja.

Tällä hetkellä Anu on siis ainoa, jonka esiintymisvaatteista saa nyppiä kissankarvoja. Rumpali-laulajan kotona kehrää kaksi maatiaiskissaa, Kaneli ja Nyyti. Täplikästurkkisista harmaampi ja isompi on Kaneli eli Kankkis, ruskeampi puolestaan Nyyti.kaneli_kassissa  nyyti_kassissa

 

- Ne ovat samasta poikueesta, joten ovat tosi läheisiä ja puuhastelevat paljon yhdessä. Toki sisaruksille ominaista nahisteluakin välillä nähdään, mutta enimmäkseen viihtyvät toistensa seurassa. Molemmat ovat myös hellyydenkipeitä sylikissoja, joita saa paijata niin paljon kuin vaan jaksaa.

Anun kotona lauletaan, soitetaan pianoa ja kitaraa usein ja paljon. Kaneli ja Nyyti eivät ole moksiskaan.

- Joskus jos sähköpianoon unohtuu virrat päälle, myös kissat käyvät soittamassa.

Anu kertoo, että toisinaan Kanelille iskee blues-kausi.

- Silloin selvästi harmittaa jokin asia ja se ilmaisee sen moukumalla surumielisesti. Kuulostaa ihan blues-laululta kissan suusta.


Kansikuvakissa teki lähtemättömän vaikutuksenSuuren yleisön ja kissakansan tietoon MIAU loikkasi tämän vuoden alussa, kun yhtye osallistui Uuden Musiikin Kilpailuun eli UMK:hon. Palkintona oli edustaa Suomea Kööpenhaminassa järjestetyissä Euroviisuissa.

Esimerkiksi MIAU Köpikseen - Waterloo -jingle sisältää monenlaisia kissamaisuuksia.

- Kisut kannustivat meitä, koska aina kun kysyin Nyytiltä ja Kanelilta, kuka voittaa UMK:n, ne vastasivat: MIAU!, muistelee Anu.

Läheltä piti. Pakko kysyä silläkin uhalla, että tämä on kissa-aiheisten kysymysten jälkeen seuraavaksi kysytyin kysymys: Harmittaako?

- Kolmanneksi sijoittuminen oli meille iso juttu ja paljon parempi sijoitus kuin uskalsimme toivoa, joten se tuntui todella hyvältä.
 

trinityn_kansikuva


Kun UMK-pyöritys helpotti, alkoi esikoisalbumin tekeminen. Trinity-levy
ilmestyi toukokuun lopussa. Sen viimeinen kappale, The Ramones -coveri Pet Sematery, julkaistiin viime vuonna myös singlenä. Sen kannessa vieraili Shotsi-niminen täytetty kissaherra.

- Kansi voi olla herkkänahkaisimmille liikaa, mutta meihin Shotsi teki lähtemättömän vaikutuksen. Mielestämme se sopi kanteen ja kappaleen tunnelmaan mainiosti.


Nyytin onneksi lyhyet mykkäkoulut


Mennyt kesä ja keikat veivät MIAU:laisia ympäri maata. Anu paljastaa, että etenkin Nyyti ottaa pitkistä poissaoloista nokkiinsa.

- Silloin normaalisti aina jaloissa pyörivä kisu esittää, ettei se huomaisikaan minua. Jos kissa antautuu syliin, se pitää huolen, että ei vahingossakaan ala kehrätä. Onneksi nämä mykkäkoulut eivät kestä ikinä kovin kauaa.

Se oikeista kissoista. Anu, Henna ja Susanna, tähän loppuun vielä paljastus: mikä on MIAU:n suurin kissamaisuus?

- Kuten kissat, tykkäämme ottaa päiväunia. Treeneissä saatamme joskus ottaa torkut pehmeissä soitinpusseissamme.


KUVAT: Milja Fromholtz, Niklas Sandström ja Anu Kaukola

Ps. Jos haluat tilata itsellesi samanlaisen kassin kuin Kanelilla ja Nyytillä, ota yhteys Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.


LISÄYS 7.10.2014:
Ilmeisesti Kaneli ja Nyyti antoivat kassista niin hyvän arvion, että asuste pääsi näyttävästi mukaan MIAU:n uusimpaan War of Hearts -videoon.
;-)


 

Sinulla ei ole oikeutta kommentointiin.

Ota yhteyttä, kehrää tai sähise: Palautetta, kas tai suoraan sähköpostilla info(miuku)kissakas.fi
Copyright © Kissakas, ellei toisin mainita