Oikeastaan on hieman yllättävää, että kuvittaja Kati-Marika Vihermäki ei ole aikaisemmin tehnyt kissa-aiheista värityskirjaa. Hänellä on ollut aina kissoja ja hän on aina piirtänyt kissoja.

 

- Halusin kokeilla värityskirjan tekemistä, ja avomieheni ehdotti aiheeksi kissoja. Olen piirrellyt kissoja paljonkin, mutta tämä on ensimmäinen kokonaan kissa-aiheinen tuotteeni. Koska aihe oli mieluinen, kuvia syntyi melko itsestään.
 


varityskirjan_kansi_ja_loviisa-kissa

 

Ensin Kati-Marika selaili muutamia valmiita värityskirjoja. Niistä sai käsityksen, miten muut ovat ratkaisseet isojen pintojen kuvioinnit. Oman värityskirjansa kuvat hän teki kokonaan digitaalisesti tietokoneella.

 

- Aloitin luonnostelemalla suuripiirteisesti sommitelman ja jatkoin täyttämällä kuvan hahmoilla ja maisemalla. Sitten ryhdyin täyttämään tyhjiä kohtia ja tekemään kuvista enemmän värityskirjamaisempia, hän selittää.


kissa_varityskirjan_paalla

 

 

Kotona Helsingin Kumpulassa asuu kaksi maatiaiskissaa. Värityskirjan sivuilta ei puolivuotiasta Loviisaa eikä 2,5 vuotta vanhaa Elmaa löydy.

 

- Mitään varsinaista mallia minulla ei oikeastaan ollut. Maisemat ja hahmot edustavat omaa tyyliäni ja sisäistä kissaani.


kissoja_kati-marikan_varityskirjastakati-marika_itse_ja_kissansa

 

Jokaisen valmiin kuvan Kati-Marika tulosti oikeassa koossa ja väritti.

 

- Se oli tärkeä työvaihe. Joissakin kuvissa jouduin muokkaamaan ihan pienimpiä pintoja hieman suuremmiksi, jotta niissä olisi tarpeeksi tilaa värittää.

 

Paperiksi hän halusi ekologisen ja laadukkaan vaihtoehdon, joka myös tuntuu mukavalta.

 

- Sellaisen, joka kestää vaikka mukana kuljettamista, kuvittaja lisää.


tassu_varityskirjan_kuvan_paalla

 


Pohdittavaa oli siinäkin, onko kuvia jokaisella sivulla. Vai jäisivätkö kuvien toiset puolet sittenkin tyhjiksi? Kati-Marika päätyi tekemään kääntöpuolille pienemmät kuvat. Näin aukeamat eivät näytä levottomilta.

 

- Halusin lopputuloksen olevan sekä kivaa puuhaa että tyylikäs kokonaisuus, jota on kiva selailla. Kuvat kertovat kaikki oman tarinansa, eivätkä ne ole pelkästään kuvia kuvien vuoksi. Kissoilla on ilmettä ja maisemissa maagisuutta.

 

yksi_sivu_kati-marikan_kissavarityskirjasta20-sivuinen Kissakuvia-värityskirja ilmestyi viime joulukuussa. Se on osa Kati-Marikan printtituoteperhettä, johon hän lupailee lisää kissa-aiheisia tuotteita.

 

- Vaikka värityskirjan mustavalkoiset viivapiirrokset poikkeavatkin tämänhetkisestä repertuaaristani, kirjan tunnistaa minun tekemäkseni. Jopa koiraihmiset ovat kehuneet kuvia.

  

Kuvittaja Kati-Marikan löydät myös Facebookista ja Kissakuvia-värityskirjoja verkkokaupasta.

 

 

Sinulla ei ole oikeutta kommentointiin.

Ota yhteyttä, kehrää tai sähise: Palautetta, kas tai suoraan sähköpostilla info(miuku)kissakas.fi
Copyright © Kissakas, ellei toisin mainita