Valtatie 9 vie Kuopiosta kohti Joensuuta. Matkan varrella, siinä oikealla, on keltainen kaksikerroksinen puutalo, jonka isot ikkunat ovat tielle päin. Jos katsoo oikein tarkkaan, voi niissä nähdä kaksi silmäparia.

Hannu Partanen on pitänyt Riistavedellä Ysitien kirppistä 13 vuotta ja viimeiset viisi vuotta yhdessä apulaistensa Pikin ja Nellin kanssa. Ikkunapaikat ovat kissakaksikon suosikkipaikat.

Partasen perhe asuu yläkerrassa. Aikansa Hannu availi ja sulki ovia kissoille kirpputorin puolelle ja takaisin.

- Sitten tein seinään aukon, niin saavat mennä myymälään kun itse haluavat. Siellä ne monesti nukkuvat yönsä ja jos en ole aamulla yhdeksään mennessä saapunut alakertaan, niin Piki tulee mahan pälle hyppimään että alahan nousta hommiin siitä.


kirpputorin_kissa_ikkunalla


Pörheässä ja mustassa kaksikossa on ripaus maine coon -rotua. Pikin erottaa valkoisesta läikästä rinnassa ja luonteeltaan se on sosiaalinen ja rohkea. Kokonaan musta Nelli viihtyy enemmän omissa oloissaan.

Mutta molemmat osaavat paini- ja piiloleikit kirpputoritilassa. Myytävänä on astioita, huonekaluja, tauluja, pianoita, ja muutama päivä sitten Hannu Partanen toi jälleen uuden erän tavaroita kuolinpesästä.

- Nellin päivystyspaikka on katon rajassa kirjahyllyn päällä, jonne rakensin sille kulkusillan. Kun huutelen, että missä se Nelli on, niin saattaa pikkasen käpälä näkyä että "tiällähän minä oon".

Apulaisiaan Hannu kehuu taitaviksi liikkujiksi, eikä sirpaleita ole tarvinnut hyllyiltä ja lattialta siivota. Hyvin ovat säästyneet myös myytävät huonekalut, sillä Piki ja Nelli harrastavat kynsien teroittamista kodin sohvaan.


kirpputorin_kissa_lautasella


Kirpputorin piilopaikat ovat myös erinomaisia nukkumapaikkoja. Joskus kissoja saa etsimällä etsiä 150 neliön liiketilasta tuolien takaa ja hyllyjen päältä.

- Viimeistään kun ottaa ruokakipon esille ja kilisyttelee sitä, niin kyllä ne sitten tulevat, Hannu tietää.

Jos Piki ei odota asiakkata ikkunalla, on se valmiina oven vieressä.

- Kaikki asiakkaat moikataan ja tehdään tuttavuutta ja kiehnätään. Vähän niin kuin "mitäs teille saisi olla" ja rahastustilanteessa tulevat tiskille mukaan. Nämä ovat tämmösiä asiakasystävällisiä kissoja


kirpputorin_kissa_poydalla


Asiakkaat saavat kissojen huomion ja myös toisin: kissat saavat asiakkaiden huomion ihmettelyinä, kehuina ja silityksinä.

- Erään kerran täällä kävi englantilaisia tyttöjä, niin eiväthän ne muuta osanneet tehdä kuin paijata kissoja ja ottaa niistä valokuvia, muistelee Hannu Partanen nauraen.

- Monet kysyvät, ovatko kissat myytävänä ja paljonko maksavat. No ei tietenkään ole, ei tule kauppoja.

Joskus käy niin, ettei Ysitien kirppiksen ikkunoissa näy kahta silmäparia. Sille löytyy luonnollinen selitys.

- Jos päivällä sattuu väsyttämään ja asiakkaita ei ole, niin me mennään sohvalle ja otetaan kolmestaan päiväunet.

 Piki ja Nelli ovat tavattavissa Ysitien kirppiksellä osoitteessa Savulahdentie 3, Vartiala (Kuopio).

Lisää kissa-aiheisia ja kissamaisia matkavinkkejä:
- Nämä kotimaan kohteet saavat kissaihmiset kehräämään
- 11 hurrrmaavaa matkakohdetta kissojen ystäville


 

 

Sinulla ei ole oikeutta kommentointiin.

Ota yhteyttä, kehrää tai sähise: Palautetta, kas tai suoraan sähköpostilla info(miuku)kissakas.fi
Copyright © Kissakas, ellei toisin mainita