"Tätä aamua sulostutti amurilainen parvekekissa". Tai näin: "Tänään iltapäivällä kaunis punertava devon rexin näköinen pikkukisu Huikkaassa Kuusimäenkadulla!" Tai vaikkapa näin: "Tapahtuu juuri nyt: Hämeenpuiston pohjoispäässä parvekkeella on vähintään yksi kissa, mahdollisesti jopa kaksi!"kissa_ja_lehtia


Tampereen kissanpihtauksen vastustusyhdistyksen Hannu Sinisalo kulkee aina silmät auki kaupungilla. Kissanpihtauksen vastustaminen on yhdistyksen perustajan mukaan helppoa.
 

- Pitää vain haluta nähdä kissoja. Ja jos niitä näkee, voi havainnoistaan ilmoittaa Facebook-sivullamme. Tällöin muutkin alueella liikkuvat osaavat terästää katsettaan oikeaan suuntaan.

 


"Pappilassa oli punainen kissa tänään! Hevoshaankadulla! Ja Takahuhdin niityllä oli myös, mutta koska se oli etäällä, ei värihavainto ole varma. Harmaa saattoi olla, pienehkö kooltaan."

 

 

Ei ole yllätys, että yhdistyksen johtokunta eli Hannu ja Sonja Sinisalo pitävät kissoista. Omia kissoja ei heillä ole, mutta se ei estä näkemästä kissoja ja raportoimasta näkemästään.

 

- Tilapäivityksemme Facebookissa ovat yleensä riemastuneita purkauksia, kun olemme jossain nähneet kissan tai useampia ja kerromme järisyttävästä kokemuksestamme yhteisömme seuraajille.

 

 

"Kaarila! Tuurnankatu! Arvatkaa, mitä siellä oli!"
 

 

Oikea ja virallinen yhdistys tämä yhdistys ei kuitenkaan ole. Facebook-tykkääjiä on tätä kirjoittaessa lähes kaksisataa, ja Sinisalot miettivät Twitter-tilin perustamista.

 

- Tampereen kissanpihtauksen vastustusyhdistyksessä kyse on yksinkertaisesti lämpimästä huumorista ja siitä, että tykkäämme kissoista. Niiden näkeminen on aina ilo.


kissa_kurkkii

 

 

"Pispankatu, Vallikatu, Kannaksenkatu. Pispala on kissabongarin unelmakohde!"

 

 

Yhdistyksen alkuaikoina Sinisalot asuivat Tampereen keskustassa, jossa kissojen näkeminen oli haastavaa. Helpotusta kahdelle kissanpihtauksen vastustajalle toivat iltakävelyt läheiseen kaupunginosaan, Pispalaan.

 

- Hiljattain olemme keskiluokkaistuneet hieman syrjempään, emmekä suotta – eräskin takametsässämme saalistava mirri on jo pari kertaa käynyt aivan takaovellamme!

 

 

"Surkeuksien surkeus! Tänään näytti ensin siltä, että kissa. Lähempänä huomattiin, että se olikin pieni koira. Kamalaa! Onko kukaan viime aikoina nähnyt kissaa?"
 

 

Miten kuka tahansa meistä voi auttaa kissanpihtauksen vastustajaa?

 

- Me haluamme luottaa kissakkaihin lähimmäisiimme sekä kanssakaupunkilaisiimme, jotta nämä eivät piilottelisi kisujaan uutimien tahi kaihtimien taakse, vaan päästäisivät kulmakuntien kaunistukset esimerkiksi lasitetuille parvekkeille tai verannoille ohikulkijoita katselemaan, Hannu Sinisalo opastaa.


kissalla_on_asiaa

 

 

"Romanian-yhteyshenkilömme kertoo, että Bukarestissa on ainakin viisi kissaa, varmoja havaintoja!"

 

 

Sinisalot eivät ole aatteensa kanssa yksin. Kotikaupungin katujen ja kaupunginosien lisäksi kissanpihtausta on vastustettu ainakin Ähtärin ABC:llä, Färsaarten Sørvágurissa, ruotsalais-tanskalaisessa TV-sarjassa Silta.

 

 

- Toiminnan ei tarvitse olla mitenkään Tampereeseen sidottu. Sivullamme on tykkääjiä myös maakunnista. Ja tämähän on "voittoa tavoittelematon yhteisö", jossa voittona toisaalta kyllä pidetään minkä tahansa kissan näkemistä.
Tampereen kissanpihtauksen vastustusyhdistyksen Facebook-sivun löydät täältä.

KUVAT: Pixabay.com

 

Sinulla ei ole oikeutta kommentointiin.

Ota yhteyttä, kehrää tai sähise: Palautetta, kas tai suoraan sähköpostilla info(miuku)kissakas.fi
Copyright © Kissakas, ellei toisin mainita