Misu käveli pöydällä Tuula Pajua kohti ja näin syntyi idea uuteen rintakoruun. Hilda-kissan kasvojen muoto löytyy Raija Ikosen koruista. Ilman Elvari-kissaa ei korupäällikkö Sanna Leinosella olisi Elvari-nimistä yritystä. Kissakas kyseli kuudelta korutaiteilijalta oikeista kissoista ja kissoista, jotka ovat keramiikkaa, lasihelmiä, fimo-massaa, hopeaa ja kultaa.Raija Ikonen ja Savi-Jonttu

Onko sinulla kissa, jolta saat inspiraatiota kissakoruihin?

Minulla on aina ollut kissa. Tällä hetkellä minulla on itämainen lyhytkarva Hilda, joka tuli täyttämään kissakaipuutani, kun edellinen kissani poistui luotamme.

raija_ikosen_hilda-kissa

Edelliset kissat ovat olleet maatiaiskissoja ja Hilda on ensimmäinen rotukissani, joka tuli perheeseeni 6-vuotiaana. Hilda on lähtöisin Hollannista ja viettänyt ensimmäiset vuotensa Loimaalla Minnan kissalassa. Hilda on luonteeltaan hyvin seurallinen ja kova juttelemaan ja haluaa olla aina sylin lämmössä. Hildan myötä kiinnostus eri rotuisiin kissoihin lisääntyi ja olenkin käynyt kissanäyttelyssä myymässä korujani ja tuotteitani.


Löytyykö koruistasi yksityiskohtia, jotka ovat lähtöisin omalta kissaltasi?

Itämaisen kissan kasvot ovat hieman sydämen muotoiset ja kasvojen muotoa olen käyttänyt koruja muotoiltaessa.

riipus_ja_korvikset

kissarakulaattoja

kissariipukset

Kerro lisää kissakoruistasi: mistä materiaaleista, millä tekniikalla teet niitä ja miksi kissakoruja?

Lähes kaikki kissakoruni on tehty rakutekniikalla ja käsin. Ulkouunipoltto tuo oman ainutkertaisen lisänsä koruille. Lisäksi olen käyttänyt koruissa silkkiä, hamppua, laavakivihelmiä ja rakuhelmiä, jotka olen punonut riipuksiksi. Posliinisavi on materiaalina osassa koruista. Valmistan myös rakukeraamisia kissoja ja kissakorut ovat oiva lisä "kissavalikoimaan".

rakulaattakissa


Mikä kissakorujen tekemisessä on haastavaa? Mikä ihanaa?

Olen halunnut pelkistää joissakin koruissani kissan kasvojen profiilin, niin että koru olisi tyylikäs eikä siitä välttämättä huomaa heti kissaa. Se vaatii kokeiluja, mutta jokaisella korulla on kuitenkin pitäjänsä ja tykkääjänsä. Rakupoltto ulkouunissa vaatii myös työn pelkistämistä, niin että polttomenetelmä ja väritys tulee kauniisti esiin. Kissa-laatoissa kraklee näkyy parhaiten.Vaikeinta on tehdä kaunis, tyylikäs,pelkistetty koru, jossa värit ovat kohdillaan.


Löytyykö kissakoruistasi yhtä ylitse muiden, oma ehdoton suosikki?

Tykkään pelkistetystä mustasta riipuksesta, jossa on musta silkkinauha ja turkoosi tai keltainen helmi. 

raija_ikosen_lemppareita


Oletko parhaillaan tekemässä kissakorua? Millaista?

Tällä hetkellä olen tekemässä rakukeraamisia kissoja, mutta korujakin taas jossain vaiheessa....varmaankin kissakorviksia.


Millainen on täydellinen kissakoru?

Koskaan ei voi tehdä niin täydellistä korua, ettei siinä olisi mitään muutettavaa ja rakupoltossa sattuma usein astuu kuvaan, mutta jokainen koru on jollekin täydellinen.


Raijan koruihin voi tutustua ja niitä voi ostaa suoraan Raijalta sähköpostitse raija.ikonen(a)savijonttu.fi. Kissakoruja on myynnissä myös Bellapuodissa ja Pohjoisen Rotukissayhdistyksen verkkopuodissa

 


 

Niina Kuorikoski ja Hellun ja Ninnin käsityöt

Onko sinulla kissa, jolta saat inspiraatiota kissakoruihin?

Meillä asustaa kissa, 13-vuotias Nasu. Sanon Nasua muusakseni. Aloitettuani korujen teon ja miettiessäni aiheita niille, kissarakkauteni ja Nasu inspiroivat minua tekemään kissakoruja. Nasu myös osallistuu omalla tavallaan korujeni tekemiseen. Jos puotan helmen, hän pelaa sillä "helmipalloa" eli leikkii helmellä läppimällä sitä ympäriinsä.

niinan_nasu-kissa

Työpöytäni sijaitsee olohuoneessamme. Kun teen koruja pöytäni ääressä, Nasu tulee yleensä puskemaan jalkojani ja hakemaan rapsutuksia. Hetken huomiota saatuaan hän joko asettuu pöytäni alle nukkumaan tai hyppää viereiselle sohvalle, josta tarkkailee minua. Tavallaan kaikki koruni on tehty Nasun avustuksella!

Nasu on maatiaiskissa, joka on asunut minun ja puolisoni luona marraskuusta 2004. Hän oli aiemmin hieman agressiivinen ja arvaamaton, mutta on nykyään rauhallinen ja hellyydenkipeä vanhempi rouvaskissa. Nasu rakastaa nukkumista mm. saunassa ja sohvalla, herkkutikkuja ja rapsutuksia.
 

nasu_sohvalla

Löytyykö koruistasi yksityiskohtia, jotka ovat lähtöisin omalta kissaltasi?

Nasu on väriltään mustavalkoinen. Tämä näkyy usein koruissani eli inspiroidun etenkin mustista ja mustavalkoisista kissoista!


Kerro lisää kissakoruistasi: mistä materiaaleista, millä tekniikalla teet niitä ja miksi kissakoruja?

Teen kissakoruja, koska olen koko ikäni ollut kissarakas. Meille muutti Ville-kissa kun olin 5-vuotias ja siitä asti olen ollut kissanomistaja lähes tauotta. Olen myös huomannut kissakorujen olevan suosittuja - meitä kissaihmisiä on paljon! - joten on hienoa voida jakaa tekemäni korut muiden kissahullujen kanssa!

kissariipuksia

erilaisia_kissoja_koruihin

kissoja_koruhin

Materiaaleina kissakoruissani on mm. antiikinhopeoitu ja hopeoitu korumetalli, lasi, lasihelmet, akryyli, emaloitu korumetalli, erilaiset liimat ja lakat, valokuvapaperi, ketjut, metallilaatat ja -levyt niin korumetallista kuin alumiinista sekä erilaiset kivihelmet. Tekniikoita, joita olen käyttänyt on mm. erilainen korupihtien kanssa tapahtuva työskentely, liimaus, punsselointi, lasin sulattaminen sekä nk. helmeily.


Mikä kissakorujen tekemisessä on haastavaa? Mikä ihanaa?

Kissakorujen tekeminen - kuten kaikenlaista korujen tekeminen - on yhtäaikaa hauskaa ja haastavaa. Nautin käsillä tekemisestä ja uuden luomisesta. Inspiroidun uusien tarvikkeiden etsimisestä ja korujen suunnittelusta. On antoisaa ilahduttaa niillä asiakkaita ja saada heiltä palautetta. Pidän kovasti tapahtumissa käymisestä, joissa ihmisiltä saa välitöntä palautetta ja voi keskustella heidän kanssaan koruistani.

Haastavuutta tuo uuden oppiminen. Olen nyt useampana vuonna halunnut opetella jonkin uuden tekniikan. Vielä toissavuonna katselin joskus näkemiäni lasikapussikoruja ajatellen, etten itse osaisi sellaisia tehdä. Viime vuonna päätin kokeilla ja nyt koen olevani niiden kanssa melko taitava. Jonkin aikaa kesti oikeiden kiinnitystuotteiden löytäminen sekä oman tekniikan hiominen. Paperisen kuvan kiinnittäminen lasiin ei ole ongelmatonta, sillä koruihin jää valitettavan helposti ilmakuplia. Nyt olen kuitenkin onnistunut kehittelemään tavan, jolla olen päässyt inhoista ilmakuplista! Se on ollut mahtava tunne!

tekstia_metallissa

Tänä vuonna uusi henkilökohtainen projektini on ollut opetella metallin punsselointia eli sitä miten metallilaattoihin saa tekstiä ja kuvia. Alkuvuosi meni netissä opiskellessa ja pikkuhiljaa harjoitellessa. Kävin myös kansalaisopistolla kurssilla, jossa oli opettaja, jolta kysyä neuvoa. Nyt punsselointi jo sujuu vaikka toki vasaralla paukuttelemisessa on omat haasteensa etenkin kirjainten asemoinnissa. Jälkeä ei voi pyyhkiä, joten jos tekee virheen, on laatta käyttökelvoton. Se tuo oman haasteensa työskentelyyn ja tekee siitä samanaikaisesti kiinnostavaa. Aina on tilaa kehitykselle!


Löytyykö kissakoruistasi yhtä ylitse muiden, oma ehdoton suosikki?

Suosikkia on vaikea valita. Rakastun usein johonkin kissamalliin, väritykseen, teemaan. Esimerkiksi "kissat kuutamolla" on teema, johon en näytä voivan kyllästyä. Pidän itse tummista, siniseen vivahtavista väreistä sekä yöteemasta, joten tuo teema vetoaa minuun. Viimeaikoina suosikkini on ollut tähän sarjaan kuuluva tekemäni iso, 40 x 30mm lasikapussikoru hopeoidulla ketjulla.

musta_kissa_korussa

Oletko parhaillaan tekemässä kissakorua? Millaista?

Tällä hetkellä työnalla on useita kissa-aiheisia lasikapussikoruja. Lisäksi ranne- ja korvakoruja on valmistumassa.


Millainen on täydellinen kissakoru?

Täydellinen kissakoru riippuu mielestäni sen kantajasta. Tehdessäni koruja asiakkailleni minua ilahduttaa etenkin kun voin tehdä jollekulle juuri hänen toivomansa korun. Se voi olla esimerkiksi tietynvärisellä tai -rotuisella kissalla oleva koru tai viime aikoina tekemäni punsseloidut laattakorut, joissa on asiakkaan omien kissojen nimet sekä kissa-aiheisia riipuksia. On todella hieno tunne saada positiivista palautetta asiakkaan oltua tyytyväinen tekemääni koruun. Teen koruja ilahduttaakseni itseäni, mutta etenkin muita. Se tekee minulle tästä kannattavaa puuhaa.


Niinan koruihin voi tutustua ja niitä voi ostaa Facebookissa Hellun ja Ninnin käsityöt -sivulla ja Hellun ja Ninnin käsityöt -blogin kautta. Lisäksi hän myy koruja Keski- ja Pohjois-Pohjanmaalla järjestettävissä kissanäyttelyissä sekä joulumarkkinoilla Kokkolassa .
 


Sanna Leinonen ja Elvari

Onko sinulla kissa, jolta saat inspiraatiota kissakoruihin?

Koko yritykseni on saanut kissani mukaan nimen. Silloin kun aloittelin korujen tekemistä keittiönpöydän äärellä, kissani Elvari tuli aina viereiselle penkille nukkumaan. Siinä me sitten "touhotettiin" pitkää päivää, minä koruja tehden ja Elvari kuorsaten. Yhteistyömme oli niin tiivistä, että päätin jo silloin alkuvaiheessa, että jos tästä tulee yritys, sen nimeksi tulee ilman muuta Elvari. Nyt Elvari-kissa vahtii pilven reunalta mun touhotuksia.

elvari-kissa

Meillä on parhaimmillaan ollut kolme kissaa: Elvari, Tedi ja Jesse James. Kaikki ovat olleet omia, ihania persoonia. Nuorin, 10-vuotias Jesse on tällä erää jäljellä ja pitää vahtia pihapiirissämme.

elvari_ulkoilmassa  tedi-kissa  jesse_james

Löytyykö koruistasi yksityiskohtia, jotka ovat lähtöisin omilta kissoiltasi?

Vaikka päätuotteet koruissani on karkit ja herkut, niin aina olin miettinyt, että teen ElvariKissa-korun jossain vaiheessa. Nyt vihdoin tänä vuonna sain sen tehtyä. Korun tekemisessä oli haastetta, sillä halusin sen olevan elvarityylinen: hauska, vähän höpsö ja iloinen, mutta myös sellainen, että se kunnioittaisi Elvari-kissaa myös olemuksellaan.

elvarikissat_korviksina


Kerro lisää kissakoruistasi: mistä materiaaleista, millä tekniikalla teet niitä ja miksi kissakoruja?

Elvarin kissakorut syntyy fimo-massasta. Täysin käsintehtynä. Jokainen kissa on oman näköinen, eikä kahta täysin samanlaista varmastikaan ole.

erilaisia_kissariipuksia

Mikä kissakorujen tekemisessä on haastavaa? Mikä ihanaa?

Kissakoruissa haastavinta on ehkä niin monet osat. Siinä on paljon työtä. Ihaninta on päästä silmä-vaiheeseen, sillä silloin koru saa ilmeensä. Siinä vaiheessa alan yleensä höpöttämään kissakoruille pehmosia (sellaista vauvalepertelyä).


Löytyykö kissakoruistasi yhtä ylitse muiden, oma ehdoton suosikki?

Mun suosikki on ehdottomasti vaaleanpunainen ElvariKissa-riipus. Se on jotenkin vallaton ja lumoava. Ja tietenkin vaaleanpunainen on lempivärini.


Oletko parhaillaan tekemässä kissakorua? Millaista?

Tällä erää valikoimassa on ElvariKissa riipus sekä korvakorut useammassa värissä. Justiinsa tein kyllä Lontooseen tilaustyönä hyväntekeväisyystilaisuuteen solmiopidikkeen, kalvosinnapit sekä avainkaulakoruja ElvariKissasta. Tiedätte varmaan kohteen: Katukatti Bob.

elvarin_bobit


Millainen on täydellinen kissakoru?

Mun mielestä tuo ElvariKissa-koru on juuri nyt sellainen, kun halusinkin. Ainut huono puoli on se, että kun se on niin työläs tehdä, niin en saa pidettyä sitä kokoajan myynnissä. Erä kerrallaan tulee myyntiin sitten koruja ja yleensä ne menevät ziuh-viuh.


Sanna Leinosen ja Elvarin koruihin voi tutustua ja niitä voi ostaa osoitteessa www.elvari.fi. Elvari löytyy myös Facebookista.
 

 

Tuula Paju

Onko sinulla kissa, jolta saat inspiraatiota kissakoruihin?

Tällä hetkellä ei ole kuin naapurin kissa, joka käy satunnaisesti morjestamassa.

naapurin_kissa

Omista kissoista jouduin luopumaan niiden vanhuuden ja sen myötä tulleiden sairauksien vuoksi muutama vuosi sitten. Narttukissani oli nimeltään Misu ja eli 17-vuotiaaksi, Rauno-kissa eli 16-vuotiaaksi.

misu

rauno

Kyllähän ne inspiroivat aikoinaan varmasti paljonkin minua kaikissa kissakoruissa tietoisesti ja tiedostamattakin. Esimerkkinä tulee mieleeni aika ennen kissoja. Naapuri tilasi minulta kissakorun ja meillä oli siihen aikaan koira. Jälkeenpäin kun olen katsellut kuvaa siitä korusta, niin kyllähän se muistuttaa enemmän koiraa kuin kissaa. Ihmettelen vaan, ettei naapuri huomauttanut asiasta mitään, vaan maksoi korun kiltisti. Kissojen myötä korutkin sitten alkoivat muistuttaa kissaa.


Löytyykö koruistasi yksityiskohtia, jotka ovat lähtöisin omilta kissoiltasi?

Aikoinaan syntyi kummankin kissan inspiroimana tietoisesti muutama korumalli, jotka ovat mallistossa edelleen. Misu-kissa innoitti rintakorumalliin kävellessään pöydällä minua kohti. Sen otin välittömästi työn alle ja muutaman kokeilun jälkeen onnistuin saamaan siitä oikein kelvollisen korumallin nimeltään “Tulen luoksesi”, teen sitä nykyisin myös riipuksena.

tulen_luoksesi

Korvakorutkin olivat tuotannossa nimellä “Mennentullen”, mutta ovat jääneet pois mallistosta hankalan valmistuksen vuoksi. Rauno-kissa puolestaan inspiroi rintakorumalliin nimeltään “Nukkuva kissa”, se on tulossa taas uudestaan myös verkkokauppaani myyntiin.


Kerro lisää kissakoruistasi: mistä materiaaleista, millä tekniikalla teet niitä ja miksi kissakoruja?

Kissakoruni valmistan lasista joko Tiffany- tai sulatustekniikalla. Kissa on aiheena tosi ihana koska sitä voi tyylitellä melkein loputtomiin. Esimerkkinä tulee mieleen erään ihmisen tuohtunut mielipide, kun valmistamallani koirakorulla oli hänen mielestään häntä aivan väärässä asennossa. Kissaihmisiltä olen aina saanut pelkästään positiivista ja hyvää mieltä antavaa palautetta huolimatta hännän tai korvien asennosta.

kissakorusetti

Mikä kissakorujen tekemisessä on haastavaa? Mikä ihanaa?

Kissakorujen tekemisessä on haastavaa saada korulle oikeanlainen muoto ja hyvä ilme. Parasta se kun saa korun valmiiksi ja toteaa että on onnistunut siinä. Olen luonteeltani täydellisyyden tavoittelija ja onnistunut lopputulos tuntuu todella hyvältä joka kerta. Opeteltavaa olisi siinä etten suhtautuisi sellaisiin asioihin liian pikkutarkasti jotka eivät sitä vaadi.


Löytyykö kissakoruistasi yhtä ylitse muiden, oma ehdoton suosikki?

Suosikkini ovat Ronttikissa-kaulakoru ja Tulen luoksesi -kaulakoru ja -rintakoru. Ne ovat kaikkein työläimpiä valmistaa ja siksi on niin palkitsevaa nähdä nämä korut valmiina. Kaikki muutkin kissakorut ovat tietysti mieluisia, mutta jos täytyy valita niin edellä mainitut juurikin.

Ronttikissa-kaulakorut

Oletko parhaillaan tekemässä kissakorua? Millaista?

Tällä hetkellä valmistaudun tekemään muutamaa sellaista kissakorumallia, joita valmistin viimeksi 90-luvun puolella ja myös eräs kissapeilimalli on suunnittelun asteella puhumattakaan isommista kissalasitöistä. Tämä kevätaika on aina tällaista hidasta heräilyä uusien mallien suhteen.


Millainen on täydellinen kissakoru?

Jokainen onnistunut koru näyttää aina täydelliseltä!


Tuulan koruihin voi tutustua ja niitä voi ostaa Tuulan verkkokaupasta. Lisäksi kissakoruja on myynnissä Tampereella Kissakahvila Purnauskiksessa ja Tallipihalla.

 


Nipa Seväkivi ja BynipaS

Onko sinulla kissa, jolta saat inspiraatiota kissakoruihin?

Minulla on viisi kissaa: Leevi Leijonanmieli (kotikissa), FlyingFinn's Sweet Annie "Saima" (siamilainen), Rölli Onni-Tapani "Onni" (pitkäkarvainen kotikissa), Snopus Ticket to the Moon "Hemmo" (itämainen lyhytkarva) ja SmileTail's Ain't She Sweet "Armi" (cornish rex).

kaikki_ikkunalla

Erityisesti siamilainen ja itämainen ovat käsitöissäni inspiraation lähteenä. Teen myös keramiikkaa, jossa yritin vuosia tehdä kissapatsaita, mutta ne näyttivät aina koirilta, kunnes taloon tuli itämainen, ja sitten löytyi savestakin oikea muoto kissoihin.

kaksi_nipan_kissaa


Löytyykö koruistasi yksityiskohtia, jotka ovat lähtöisin omilta kissoiltasi?

Yksi ensimmäisistä Goofy cat - kissakoruista olikin suklaanaamio siamilainen, jollainen löytyy siis myös kotoa: naamioväritys ja isot pään sivulla sijaitsevat korvat.

goofy_cat


Kerro lisää kissakoruistasi: mistä materiaaleista, millä tekniikalla teet niitä ja miksi kissakoruja?

Teen lasihelmet koruihin lamppulasitekniikalla, joka on monia tuhansia vuosia vanha tekniikka, jota myös viikingit käyttivät. Lasia sulatetaan 1000-1200'C kaasu- tai happiliekissä puikon ympärille. Helmi rakennetaan alusta loppuun yhdellä kertaa. Muut koruosat ovat pääasiassa hopeaa. Koska kissat ovat aina kuuluneet elämääni, on vain luonnollista, että niistä löytyy aihetta myös käsitöihin, vaikka tykkään tehdä myös muita eläimiä.


Mikä kissakorujen tekemisessä on haastavaa? Mikä ihanaa?

Kissakorujen tekemisessä haastavaa on erityisesti tilaustyöt, koska materiaali on haastava, ja aina ei löydy sopivia värejä, tai kissan kuvio/karva on mahdoton toistaa lasiin. Mainitsenkin aina, etten tee näköiskoruja, vaikka voinkin tehdä korun asiakkaan kissan rodun/värin huomioon ottaen. Korun tekemisessä ihaninta ja myös haastavinta on itse helmen tekeminen, ja siinä löytyy aina uuden oppimista ja kehittymistä paremmaksi.


Löytyykö kissakoruistasi yhtä ylitse muiden, oma ehdoton suosikki?

Toistaiseksi olen jättänyt itselle käyttöön vain yhden kissakorun, rannekorun josta löytyy kissa-helmi joukosta.

oma_suosikkikoru

Muuten en ole osannut päättää mikä voisi koruista olla sellainen, joka olisi ylitse muiden ja "pakko pitää itse", mutta suosikkejani on suklaa- ja sininaamio siamilaiset, sekä kokonaan harmaa kissa ja itämainen hopeatäplikäs.

harmaa_kissakoru


Oletko parhaillaan tekemässä kissakorua? Millaista?

Kissakoruja ei ole tällä hetkellä työn alla.


Millainen on täydellinen kissakoru?

Täydellistä korua ei vielä ole, koska silloinhan kehittyminen loppuisi Mielessä on monia uusia ideoita testattavaksi ja kehiteltäväksi.


Nipan koruihin voi tutustua BynipaS:n Facebook-sivulla ja niitä voi ostaa Nipan verkkokaupasta.


Ps.Nipa lupaa Kissakkaan lukijoille 15 % alennuksen verkkokaupasta, kun käyttää alekoodia KISSAKAS.

 

Kaisu Sironen ja SiroDesing

Onko sinulla kissa, jolta saat inspiraatiota kissakoruihin?

Minulla on ollut aikanaan kaksi omaa kissaa, maatiaisia molemmat. Olen aina ollut eläinihminen ja ne myös näkyvät isona osana tuotteissani. Kissan olemus kokonaisuudessaan on minusta kiehtova, siitä on niin moneksi.

kissa_selka_kaarella


Löytyykö koruistasi yksityiskohtia, jotka ovat lähtöisin omilta kissoiltasi?

Omia kissojani ei ehkä näistä koruista voi löytää, mutta teen uniikkeja kissakoruja asiakkaan omasta kuvasta. Tällainen koru on ikäänkuin tyylitely muotokuva kyseisestä kissasta.

nain_syntyy_kissakoru


Kerro lisää kissakoruistasi: mistä materiaaleista, millä tekniikalla teet niitä ja miksi kissakoruja?

Koruja teen jalometalleista, pääosin hopeasta ja kullasta. Perinteisin kultasepän menetelmin, useimmiten levymateriaalista. Kissa aiheena liittyy omaan kiinnostukseen eläinaiheisiin. Kissa on edelleen monen kotieläin, perheenjäsen, ystävä ja työtoveri.
 

itamainen_kissa    pitkakarvainen_kissa

Mikä kissakorujen tekemisessä on haastavaa? Mikä ihanaa?

Mukavinta kissakoruissa on ehkä suunnittelutyö ja muodon hakeminen. Haastavuutta tuo juuri noiden uniikkikorujen yksityiskohdat. Haasteena olisi toteuttaa juuri minun näköinen, omalaatuinen kissakorusarja, joka erottuisi hvyällä tavalla massasta myös asiakkaille.


Löytyykö kissakoruistasi yhtä ylitse muiden, oma ehdoton suosikki?

Yksi suosikkini on kolmiosainen kissariipus jossa osat pääsevät liikkumaan. Korun kissa on pullea ja sillä on leveä hymy. Kissakoru voi olla siis myös humoristinen.

pullea_humoristinen_kissa

Oletko parhaillaan tekemässä kissakorua? Millaista?

Tällä hetkellä työnalla on uniikkeja kissakoruja, asiakkaan omasta valokuvasta.


Millainen on täydellinen kissakoru?

Täydellinen koru on jokaisen käyttäjänsä mukainen. Tähän voisi kuitenkin lisätä myös tuon aiemmin mainitsemani haasteen omasta kissakorusarjasta.


Kaisun kissakoruihin voi tutustua ja niitä voi ostaa SiroDesignin kotisivulta ja Facebook-sivulta.
KUVAT:
Raija Ikonen/Savi-Jonttu, Niina Kuorikoski/Hellun ja Ninnin käsityöt, Sanna Leinonen/Elvari, Karita Jalava, Tuula Paju, Nipa Seväkivi/BynipaS, Kaisu Sironen/SiroDesign

Sinulla ei ole oikeutta kommentointiin.

Ota yhteyttä, kehrää tai sähise: Palautetta, kas tai suoraan sähköpostilla info(miuku)kissakas.fi
Copyright © Kissakas, ellei toisin mainita