Kissaihmisyys voi yllättää, kuten Kissakkaan vieraskynään tarttuneen Jennin.  Tämän saimme lukea kolumnista, joka on viime päivien aikana innostanut muitakin muistelemaan ja pohtimaan kissaihmisyyttä ja sen alkamista. Yhteistä erilaisille tarinoille on rakkaus kissoja kohtaan.


 

Meillä oli aina lapsuuskodissa kissoja, koti ei tuntuisi kodilta jos minulla ei olisi kissaa/kissoja. Nyt niitä on kolme.

- Sari
En tiennyt olevani kissaihminen, kunnes pojat saapuivat taloon. Vaimo haikaili vuosia kissojen perään ja kun pennut saatiin kotiin, sydämeni suli saman tien. Raavaasta miehestä tuli ihan lälläri. Höpötän, lässytän ja paijaan kissojamme vähän väliä.

- Sami
Hankin ensimmäistä kertaa Vaasassa kissatalosta kahta kissaa ja tajusin, että ei ole minun kissa-aikani ja heidän jälkeen oli tosi pitkään aikaan ilman kissaa/kissoja. Kun ystävälläni oli yksi kissa, joka on täysin passiivinen vieraita kohtaan ja se yllätti omistajaa tulemaan mun syliini ja minäkin yllätyin ja siitä lähtien on ollu kissoja.

- Ronja
Minäkään en ollut kissaihminen ennen kuin kasvatin ensimmäisen kissani Tilman, joka syntyi maalla navettaan ulkokissalle. Siitäkin tulee jo 3 vuotta kesäkuun 15. kun Tilma syntyi. Helmikuussa 2013 syntyi Helmi kahdeksan muun kissanpennun joukkoon, ja vasta tyttö täyttikin 1v. Rakastan molempia suunnattomasti, olen silti varmaan enemmän koiraihminen kuten aina olen ollut, mutta nämä kaksi tyttöä ovat kyllä valloittaneet sydämeni.

- Nina-Annika
Minusta tuli kissaihminen 14 vuotta sitten saadessani ensimmäisen kissani 6-vuotiaana. Ja siinä tuo samainen mummu (kuvassa) edelleen matkassa tepsuttaa mukana

- Laura


 

lauran_kissa


 

Kun olin 7-vuotias, meille tuli pyhä birma kamalista olosuhteista. Kissan turkki oli takussa ja sillä oli korvapunkkeja ja silmät ja nenä vuosivat. Hoidimme kissan kuntoon, mutta vanhempani eivät jaksaneet enempää nähdä vaivaa, joten kissa annettiin yksin asuvalle naiselle, joka piti siitä parempaa huolta. Surin tietysti tätä, ja vuosia myöhemmin omaan asuntoon muutettuani rapusta löytyi pieni pentu, jota kukaan ei tahtonut rapussa takaisin itselleen. Ulkona oli pakkasta -20 astetta, joten vaarana oli, että kissa olisi päässyt rapusta ulos ja jäätynyt kuoliaksi. Nimesin pennun Randyksi, ja Randy on nyt ollut meillä kolme vuotta. Randylle tuli pari kuukautta takaperin terve pörröinen maatiaispentu Rocky.

Kun muut ihmissuhteet kariutuvat tai jäävät unohduksiin, kissat odottavat aina kotona ja huomiointi on molemminpuolista. Mikä onkaan ihanampaa kuin tulla töiden jälkeen kotiin, kun kaksi karvaista innokasta naamaa odottaa eteisessä ja pyörii jaloissa. Ihmisiin kyllästyy, mutta kissoihin ei koskaan.

- Daniela
Mie oon ollu ihan lapsesta asti niin eläinrakas ja varsinkin kissoista tykänny.

- Inga Maria
Aina olen ollut kissaihminen. Äiti sen varmaan lapsuudessa tartutti, koska hänellä on aina ollut kova kissakuume, mutta veljen allergian takia semmosta ei koskaan hankittu. Kaikki muu kyllä oli kissateemalla. Pari vuotta sitten, kun muutin omaan kämppään, aloin miettiä kissan hankkimista, mutta sillon se ei vielä onnistunut. Nyt ihan sattuman kaupalla kaverin kaveri oli luopumassa kissoistaan ja pian ne olikin meidän katon alla. Aluksi niiden piti tulla vaan viikonloppukokeiluun, mutta jäi sitten lopullisesti. Niillä meni ehkä kaksi päivää, että olin ihan rakastunut, enkä antais niitä pois millään. Eilenkin illalla lukiessani kirjaa sängyssä toinen tuli viereen kehräämään ilman että edes silitin tai rapsutin ja hänen katse oli niin rakastava.

- Noora


 


 

Mä en tiennyt olevani kissaihminen ennen kuin ensimmäinen kissa tuli taloon 6 vuotta sitten. Sitä ennen oli ollut vain koiria ja kissoihin ei ollut minkäänlaista tunnesidettä. Kakarana väittelin kaverini kanssa koirista ja kissoista, kissathan on ihan tyhmiä! Mutta jotenkin se äiti kuitenkin ehdotti kissan ottamista ja sitten tuli Monni. Monni oli 7 viikkoinen tuttipullokasvatti, joka oli kaiken lisäksi vähän kipeä. Muistan ekana iltana ihan itkeneeni, kun Monnilla vuoti nenä ja se ripuloi ja pelkäsin pienen pennun puolesta. Pentu parani antibiooteilla ilman mitään ongelmia, mutta kuinka ironista, että ensin täysin koirafani itki kissan puolesta jo ensimmäisenä iltana. Monni on kuitenkin sen verran oma tapauksensa alkunsa vuoksi, että opin kantapään kautta, ettei kannata alle 12-viikkoista kissaa ottaa, vaikka olisi kuinka tuttipullokasvatti ilman emoa.

Mutta siitä se lähti. Monnin kaveriks tuli Mörkö, sitten parin vuoden päästä Romeo ja sitten muutinkin jo omilleni. Mä otin Melin ja Muusan neljä vuotta sitten, Damon tuli reilu vuosi sitten.

Onhan mulla myös tuo parivuotias saksanpaimenkoira, mutta tunnetasolla tunnen olevani enemmän kissaihminen. Musta on kiva sanoa, että kissa pitää huolen henkisestä ja koira fyysisestä puolesta. Onkohan kauniimpaa ääntä olemassa kuin kissan kehräys?

- Kirsi
Olen syntynyt eläinrakkaaksi enkä voi kuvitella elämää ilman eläimiä. Tällä hetkellä on kaksi puolivuotiasta brittityttöä (kuvassa). Ne tuovat elämääni uskomattoman paljon iloa ja kiitollisuutta.

- Kaija


 


 

Tein kahta duunia, joten koira ei olisi onnistunut millään ja halusin eläimen, että olisi joku vastaanottamassa kotona, yksin kun asuin. Kissoja oli kotona jo lapsena ollut tietty ja niin tuli ensimmäinen, ja sille kaveri, ja kun ensimmäisestä aika jätti tuli kaverille kaveri ja aina sitä rataa. Nyt heitä on, mutta muutenkin kyllä eläimet kuuluvat elämään, hevonen on ollut ja siskoilla pääsee sit koiravahdiksi tarvittaessa.

- Riitta
Olen kai aina ollut kissaihminen. Minua on aina viehättänyt niiden omapäisyys. Mutta myös niiden uskollisuus perhettä kohtaan.

- Anne
Oon ollu eläinrakas niin kauan kun vaan muistan. En voisi kuvitella elää ilman kissaa, joten ensimmäinen hankinta ensimmäiseen omaan kämppääni oli kissa ennen huonekalujakaan, löytyi alkuun vaan patja, televisio, kissa ja raapimapuu Oon myös koiraihminen, mutta laiska sellainen, eli ilman miestäni en voisi koiraa pitää. Myös paniikkihäiriö estää ulkona liikkumista, joten kissa ehdottomasti miun eläin.

- Heidi
Mä synnyin kissaihmiseksi. Olen kyllä myös koiraihmisiä, vaikka niitä en omistakaan. Meillä on ollut kissoja aina, olen ollut vain vuoden ilman kissaa ja se oli pahimpana biletyskautena. Täytän kohta 36v joten 35v oon siis elänyt kissojen kanssa.

- Meri (kuvassa 2-vuotiaana ja mukana Kille-Kultaturkki)


 


 

Sain ensimmäisen kissan 8-vuotislahjaksi ja siitä asti olen pitänyt kissoista ja paljon. Haluaisin monta kissanpentua, Olen myös harkinnut, että jos ottaisin löytökissan ja pitäisin sitä hyvänä. Turvalliseen kotiin pääsisi, koska pidän kissoista niin paljon ja antaisin sille paljon hellyyttä ja rakkautta!

- Katja
Pienestä jo kissoihin totuin, ja niitä on ollut meillä koko elämäni ajan, ja en vain osaisi elääkään ilman kissoja. Vuosia sitten "jouduin" olemaan ilman kissaa kolme kuukautta, kun odotettiin pentujen kasvavan luovutusikään. Oli kyllä elämäni pisin kesä, ja yleensä en odota, että kesästä syksyyn mentäisiin, mutta elokuuhun oli keväästä pitkältä tuntuva aika. Huomasin, että tuli jo vieroitusoireita melkein, kun oli niin hiljaista ja tyhjän tuntuista. Ehdottomasti kissat ja miksi ei koiratkin, kuuluvat jokapäiväiseen elämäämme.

- Liisa
Ihan pikkuisena meillä oli kissoja, tarhaikäisenä oli ihan koirakin, mutta kyllä se kissa on aina ollut kaikista rakkain.

- Marika

 

Kommentit  
0 # Soile Lindström 26.11.2014 04:10
Minä olen lapsesta asti rakastanut eläimiä. Ensimmäinen kissani oli naapurin minulle antama.Sanoi kissan joutuvan lopetukseen, jos en ota sitä. Minähän kannoin kotiin. Ottivat sitten naapurit tilalle kissanpennun. Eli olivat kurjaa porukkaa. Tällä hetkellä on kaksi kissaa. Brittikissa Nalli ja puolivilliksi jäänyt rescue kissa Miilu.å
Ilmoita ylläpidolle
0 # Mira Rask 27.11.2014 12:42
Meillä on aina ollut kissoja, joten olen saanut kissoihin rakkauden lapsuuden kotoa. Tässä hetkeläl kaksi kissaa ja kaksi koiraa. minulla tulee aina olemaan kissoja.
Ilmoita ylläpidolle

Sinulla ei ole oikeutta kommentointiin.

Ota yhteyttä, kehrää tai sähise: Palautetta, kas tai suoraan sähköpostilla info(miuku)kissakas.fi
Copyright © Kissakas, ellei toisin mainita