Kohtalokas risteily Tallinnaan! Lokakuinen matka kissakahvilaan muuttui myös kovin harmaaksi. Siitä kiitos Kassikohvik Nurrin Hõbelle, joka äskettäin kotiutui Jyväskylään Elsan ensimmäiseksi omaksi kissaksi.


kissakahvilan_ikkuna 

Viemisiksi ainakin Kärmes eli käärme, villasta tehtyjä palloja (sulallisia ja sulattomia) ja suorakaiteen muotoisia kankaisia leluja, joissa on sisällä kissanminttua ja villaa. Tuliaiset Tallinnan kissakahvilan kissoille ovat helppoakin helpompi juttu, kun osaa valmistaa kissanleluja niin kuin Satu-Mia ja Elsa Seväkivi.
 

Kyllä äiti ja 7-vuotias tytär sen tiesivät. Sillä aikaa kun Kissakas-sivuston risteilylle osallistuneet ihastelivat kahvilan kissoja, kahvilan kissat ihastelivat Satu-Mian ja Elsan tuliaisia.
 
raidallisen_leluilme cvalkoisen_kissan_lempilelu

Vaan Elsan ihastus löytyi kissakahvilan takaosasta, isojen istuintyynyjen läheltä.

- Elsa tuli luokseni harmaa kissa sylissään ja tytön naama loisti. Se oli eka kerta, kun Elsa oli ottanut kissan itse syliin, vaikka Onni on meillä ollut koko Elsan elämän ajan. Elsa oli niin onnellinen, muistelee Satu-Mia.

hobea_kuvaamassa

elsan_halaus

Tallinnan katujen kulkuri oli otettu paikallisen eläinsuojan, Kasside Turvakodun, hoiviin. Sieltä se siirtyi kymmenen muun kissan lailla loppukesästä kissakahvilakissaksi.

Sitten selvisi harmaan hurmurin nimi. Hõbe. Suomeksi siis hopea.

- Kun näin Elsan ja Hõben, olin ihan myyty. Vaikka meistä kaikki kissat ovat ihania, kukaan muu kahvilan kissoista ei saanut meihin samaa fiilistä. Tosin en ajattelut, että se tulisi meille. Kun samana iltana päästiin takaisin Suomeen, laitoin heti kahvilan Helenille viestin: onko mahdollista adoptoida Hõbe?


Kiitoksia kissan adoptiosta


Kassikohvik Nurrista tuli nopeasti myöntävä vastaus. Siitä alkoi sähköpostikirjeenvaihto, jossa eläinsuojan Keidi kyseli kodista, muista kodin kissoista ja kissan ulkoilusta. Keidi lupasi hoitaa myös tulevan matkalaisen rokotukset, madotuksen ja passin.

Äiti ja tytär olivat jo aikaisemmin puhuneet uudesta lemmikistä. Ehkä Elsalle tulisi pupu? Tai hamsteri? Kalaa tyttö ei halunnut, koska "silakalle ei voi laittaa kaulapantaa".

- Elsa puhui vaan Hõbestä. Sovimme että tähtäämme hakemisen marras-joulukuun vaihteeseen. Lopulta 29. marraskuuta palasimme Tallinnaan hakemaan Hõbea. Täytin kissakahvilassa paperit ja saimme kantokopassa kissan mukaamme.

hobe_katsoo_suoraan_silmiin

Satu-Mian yllätykseksi Tallinnan sataman henkilökunta ei ollut kiinnostunut karvaisesta reissaajasta.

- Matkustajien keskuudessa saimme paljon positiivista palautetta ja kiitoksia kissan adoptiosta. Tuntui, että suurin osa oli kissaihmisiä.

Kahden tunnin laivamatkan Hõbe matkusti laivan kennelissä. Siellä oli myös hyvin levoton koira, joka ei ollut tottunut matkustamiseen.

- Hõbe pelkäsi koko matkan. Peittelin sen Elsan vaatteilla omaan kantokoppaansa ja siellä se kyyhötti. Helsingissä menimme taksilla hotelliin. Hõbe naukaisi autossa kerran ja nukahti.

Hotellin lemmikkihuoneessa virolaiskolli ryhtyi heti tutkimaan paikkoja. Vaikka ummetus vaivasi, Hõbestä tuli esille todellinen hurmuri: se kehräsi, leipoi tassuillaan ja jutteli.

- Kyllä se nukkuikin jonkin verran yöllä, ja minä äitinä nousin pissittämään muutaman kerran, paljastaa Satu-Mia nauraen.


Kahden kollin koti


Ja sitten suunta kohti Jyväskylää. Helsingin rautatieasemalla matkalaiset saivat useita ihastelevia kommentteja.

- Aivan kuin olisi kantanut kullasta tehtyä kissaa, kuvailee Satu-Mia.

Kotona vastaanotto oli hämmentynyt. Kukaan sinne jääneistä ei tiennyt, että talo tulisi olemaan tästä lähtien kahden kollin koti.

- Eteisessä Onni kurkkasi kantokassiin kerran. Hõbe oli tavallinen nallukka ja Onni pomppas metrin taaksepäin sihisten. Sen jälkeen pojat ovat olleet eri huoneissa tai Onni siis koko talossa ja Hõbe parissa huoneessa.

hobe_kotona

hobe_lukukissana

Viime päivät ovat sujuneet rauhallisesti. Äiti ja tytär ovat hämmästyneitä uusimman asukkaan rauhallisuudesta. Tulevana viikonloppuna alkaa kahden kollin tutustuminen. Satu-Mia uskoo, että luvassa ei ole isoja katastrofeja. 

- Ja Elsahan on niin onnellinen kuin vain voi olla. Hõbe on ihana kehräävä ja juttelevainen kaveri. Se tulee viereen kuuntelemaan lukemista, vaikka näyttää siltä, että se on ainakin osaksi kuuro. Koko Elsan koulu tietää, että kävimme Tallinnassa hakemassa Hõben.

elsa_ja_hobe
KUVAT:
Satu-Mia Seväkivi, Monica Grönberg, Seija Jokela

Ps.
Miten meni Kissakkaan matka Kassikohvik Nurri -kissakahvilaan? Täältä pääset mukaan risteilylle.
Kassikohvik Nurri löytyy Facebookista ja verkosta.
 

Sinulla ei ole oikeutta kommentointiin.

Ota yhteyttä, kehrää tai sähise: Palautetta, kas tai suoraan sähköpostilla info(miuku)kissakas.fi
Copyright © Kissakas, ellei toisin mainita