Hyvä tietää Misse Perditasta:
a) tämä kotikissa rakastaa huomiota,
b) tämä 10-vuotias iittiläinen toimii kissan aktivoinnin ja kissa-agilityn sanansaattajana ja
c) tämä Vuoden Fiksuin Lemmikki 2012 ja vuoden 2013 Agikissa-hopeamitalisti on oiva esimerkki siitä, miten upeita koti- ja löytökissat ovat.


virve_heikki_ja_misse_perdita


Misse Perditan emäntä Virve Heikki, kuka ja mikä kissa on Misse Perdita eli tutummin Misse?

Misse Perdita on nyt 10-vuotias leikattu kotikissanaaras. Virallinen väritys on musta harlekiini. Sen nimi tuli niin, että sijaiskoti, jossa Misse pienenä asusti, oli antanut sille nimeksi Perdita. Soveliaasti 101 dalmatilaisen mukaan. Halusin jättää Perditan muistoksi kissan alkuperästä, joten etunimi Misse liitettiin vain eteen.

Misse tuli Kouvolan Seudun Eläinsuojeluyhdistyksen kautta 2004 alkusyksystä 12 viikon ikäisenä. Missen oli eräs mummo löytänyt ja syöttänyt sille koiranmakkaraa, kunnes neito pääsi Pakkalan Pian luo hoitoon. Pialla oli myös muita pentuja tuolloin kotihoidossa ja käydessämme katsomassa pentuja, kävi selväksi, että Misse oli porukan pomo. Joskin kun pentua etsittiin, Misseä kuvailtiin aika rumaksi johtuen sen suurista korvista. Neidosta on kuitenkin kasvanut aikamoinen prinsessa.

 

Milloin huomasit, että se ei arastele uusia paikkoja ja ihmisiä eli sen kanssa voi harrastaa muuallakin kuin kotona?

Missen kanssa opeteltiin naksutuskoulutuksen salat ja koulutus aloitettiin heti kun neito oli kotiutunut. Misse on pienestä asti ollut vähän joka paikassa mukana. Pentuna käytiin sen kanssa eri paikoissa tutustumassa ja näyttelyharrastuskin aloitettiin nuorten eläinnäyttelyssä. Myöhemmin myös kissanäyttelyiden maailmaan tutustuttiin neidon kanssa.virve_ja_misse_kisaamassa  kiehnaten_esteella
 

Mitä kaikkea Misse Perdita harrastaa?

Missen kanssa käydään agilitykisoissa ja erilaisissa kissatapahtumissa aina tilaisuuksien mukaan. Nyt vanhemmalla iällä neito on alkanut nauttia kunnolla esiintymisestä. Erilaisissa mediakeikoissakin ollaan yhdessä oltu mukana ja nyt korkattiin TV-urakin. Syksyllä 2015 Missen voi bangata Ihon Alla -sarjasta.


misse_hyppaa   poseeraus_agilityesteella

 

Miten ihmiset suhtautuvat näin aktiiviseen kissaan?

Yleisesti ihmetellään miten kissaa voi kouluttaa ja miten sitä saa motivoitua. Näihin kysymyksiin saadaan usein vastata. Missen kohdalla myös ihmetystä aiheuttaa sen rauhallisuus ja esiintyminen. Neito kehräsi tv-sarjan kuvauksissa, jotka toteuttiin keskellä yötä keskellä Helsinkiä. Maalaiskissa sopeutui kuvaustilanteeseen innolla ja suoritti osansa täydellisesti. Neitoa jaksetaan kehua ja on se kuvaajat ja ohjaatkin saanut ihmettelmään osaamisellaan.

Kissan rotuakin on useasti kyselty ja sitten hiukan ihmetellen otettu vastaus vastaan, että koti/löytökissasta on tuollaiseksikin.

 

Miten valmistaudutte esiintymisiin? Entä mitä tapahtuu paikan päällä?

Suurimmat pohjat on tehty vuosien mittaan eri temppujen avulla. Esim. merkille meno on hyödyllinen asia kuvauksissa. Valmistautumiseen kuuluu hommasta riippuen tempun opettelu tai muisteleminen. Matkat sujuvat mainiosti, alkumatkasta saatetaan huudella vähän neuvoja, mutta loppumatka sujuu Missellä nukkuen.

Paikan päällä neito on innokas tekemään töitä kehräten. Palkat otetaan mukaan myös ja leikkele on tämän hetken suosikki. Paikan päällä neito saa tutustua paikkoihin valjastellen ja käydään sitten sen kerran työ läpi kuvaajien ynnä muiden kanssa.puoli_seitseman_juontajien_kanssa


Vierailitte Missen kanssa syyskuun viimeisenä päivänä YLE:llä Puoli seitsemän -ohjelmassa. Kerro lisää!

YLE-keikka sujui upeasti. Misse oli kuin konkari kulisseissa ja keräsi kuopsutuksia ihailujen kera. Selfietäkin otettiin Missen kanssa iso tukku. Kaikki sujui kyllä mainiosti ja koko tuotantotiimi otti kissan innolla vastaan. Neito jaksoi harjoitukset ja suoran lähetyksen hyvin ja teki työnsä. ei ole helppoa kun harjoituksissa makaa ensin 27 minuuttia ja sitten pitäisi kiitää rata. Sitten pieni tauko ja homma uudestaan. Monelle saimme valaista kissan aktivoinnin saloja ja saatiin hyvin sanomaa eteenpäin.

 

Missä Missen voi tavata seuraavan kerran?

Seuraava esillä olo Missellä on 25.10.2014 Kouvolan Seudun Eläinsuojeluyhdistyksen kotikissanäyttelyssä Kouvolassa. Siellä on kotikissoille oma näyttely ja viralliset agilitykisat. Agilityradalla Missekin pyörähtää katsomassa mikä on päivän vauhti.

Keikkakalenteri löytyy Perditan jengin blogista näyttelyt/tapahtumat, mutta useimmiten blogikirjoituksista tai Perditan jengin Facebook-sivuilta löytyvät uusimmat keikat ja uutiset.


 

Mitä Misse Perdita tekee silloin kun se ei ole edustamassa?

Misse rakastaa kotonakin huomiota, mikä ei ole yllätys. Ulkoileminen on myös erittäin mieluisaa ja temppujen teko. Välillä toki on hyvä oikeista tassut ylimmälle tasolle ja kuorsata neitimäisesti.

Herkut on myös neidon heikkous, sen huomaa keskivartalosta, joka on nätisti sanottu hiukan suurentunut nyt. Misse tietää heikoimman lenkin porukasta ja osaa kietoa tassunsa niiden ympärille.


misse_vapaalla
 

Millaisia terveisiä lähetätte niille, jotka miettivät missemäisiä harrastuksia?

Tehkää kissojen kanssa yhdessä erilaisia temppuja, tutustukaa vieraisiin paikkoihin kissan ehdoilla. Toiset kissat ovat luonostaan rohkeampia kuin toiset. Toiset taas ovat oikeita kotitähtiä, jotka eivät tykkää vieraista paikoista yhtään. Aina pitää edetä asiassa kuin asiassa kissan ehdoilla.


rentona_agility-esteella


KUVAT:
Virve Heikki
 

Lisää tietoa kissojen aktivoimisesta ja kissa-agilitysta voit lukea Suomen Agility Kissat ry:n kotisivulta

Fiksuin Lemmikki -kisaan Misse Perdita osallistui tällaisella "ansioluettelolla".

Ja kisan voitosta uutisoi Kouvolan Sanomat näin.

Onko sinulla tottelevainen ja esiintymisvarma kissa? Jos nyökkäät, on Misse Perditan emännällä sinulle asiaa.


 

Sinulla ei ole oikeutta kommentointiin.

Ota yhteyttä, kehrää tai sähise: Palautetta, kas tai suoraan sähköpostilla info(miuku)kissakas.fi
Copyright © Kissakas, ellei toisin mainita