Löytökissat voivat osallistua ensi toukokuussa ensimmäiseen omaan näyttelyynsä. Kissojen Suojelu Kisu ry:n järjestämään Rescue-katti näyttelyyn saavat osallistua kaikki sellaiset rekisteröimättömät kotikissat, jotka ovat jossain elämänsä vaiheessa olleet kodittomia, kodittomuusuhan alla tai muusta syystä saaneet eläinsuojeluyhdistyksen kautta uuden kodin. 

- Lähdimme järjestämään löytökissanäyttelyä, koska haluamme tuoda löytökissoja esiin ja näyttää, että ne ovat loppujen lopuksi aika samanlaisia kissoja kuin varta vasten kasvatetut rekisteröidyt lajitoverinsa. Toivomme näyttelyn kertovan, että eläinsuojeluyhdistyksen kautta kulkenut, hyvin hoidettu löytökissa on terve, kiltti, sosiaalinen ja mitä erinomaisin lemmikki, kertoo Kisun tapahtumavastaava Terhi Marttinen.

Pirkanmaan Rotukissayhdistyksen tämän vuoden teema on löytökissat. Puheenjohtaja Marika Nyström kertoo, että yhdistyksen toimintaan aina sisältynyt eläinsuojelutyön tukeminen mahdollisuuksien mukaan, vaikka rotukissanäyttelyiden järjestäminen on näkyvin osa Pirokin toiminnasta.

- Viime vuosina olemme jatkuvasti saaneet lukea lehdistä juttuja sekarotuisten pentutehtailijoiden uhreista, niin koira- kuin kissapuoleltakin. Haluamme omalta osaltamme ja yhdessä Kisun kanssa myötävaikuttaa siihen, että tämä ikävä lieveilmiö ja harmaa kasvatus saataisiin vähenemään.

Osallistuvien kissojen tulee olla vähintään 9 kuukautta vanhoja ja kastroituja/steriloituja. Kissojen on oltava rokotettuja näyttelysääntöjen mukaisesti ja niiden on käytävä eläinlääkärin tarkastuksessa näyttelypaikalle tullessaan.

Rescue-sarjoja on neljä:

LKN = Lyhytkarvaiset naaraat
LKU = Lyhytkarvaiset urokset
PKN = Pitkäkarvaiset (ja puolipitkäkarvaiset) naaraat
PKU = Pitkäkarvaiset (ja puolipitkäkarvaiset) urokset

Löytökissanäyttelyn arvostelu noudattaa pääosin kotikissojen arvostelua. Siinä arvioidaan kissan rakenteen sopusuhtaisuutta, kissan kuntoa ja terveytä sekä kissan luonnetta ja käyttäytymistä. Kaikki turkin ja silmien värit ovat sallittuja, eikä pieni kauneusvirhe, kuten esimerkiksi paleltunut korvankulma, ole mikään häpeä.

Kissa ei voi osallistua samana näyttelypäivänä sekä Rescue-sarjaan että Pirokin näyttelyn kotikissasarjaan.

Rescue-katti näyttely järjestetään Pirkanmaan Rotukissayhdistyksen kansainvälisen rotukissanäyttelyn yhteydessä 10.5.2014 Tampereen Messu- ja urheilukeskuksessa (Ilmailunkatu 10, Tampere). Ilmoittautuminen on 31.3.2014 mennessä. Näyttely on avoinna yleisölle klo 10 - 17.

Lisätietoa näyttelystä Kissojen Suojelu Kisu ry:n verkkosivulla ja Rescue-katti näyttelyn virallisessa kutsussa.

Sinulla ei ole oikeutta kommentointiin.

Ota yhteyttä, kehrää tai sähise: Palautetta, kas tai suoraan sähköpostilla info(miuku)kissakas.fi
Copyright © Kissakas, ellei toisin mainita