Alussa oli limonadi, punaherukka ja kissa. Ja sitä ennen olivat Tuomo Tenhunen ja Mikko Romppanen, jotka perustivat Honkajoen Panimon.

- Honkajoki on sahtipitäjä, ja ajatuksena oli, että alamme tehdä sahtia. Matkan varrella liikeidea kehittyi ja päätimmekin lähteä limonadeilla liikkeelle, Mikko Romppanen kertoo.Kissa-limonadeja hienosti rivissä


Tämän syksyn aikana panimon sammioissa on sekoiteltu kolmenlaisia limonadeja: punaherukkaa, karpaloa ja mustikkaa.

- Perinteiset marjamehut ovat hyviä. Mietimme, miten voisimme niitä virittää ja näin syntyivät limonadit, joissa maistuvat aidot suomalaiset maut.

Tenhunen ja Romppanen maistelivat ja testasivat ensimmäisenä juomaa, jossa on vettä, punaherukkatäysmehua, sokeria ja hiilidioksidia. Punainen väri tulee kokonaan marjoista.


Nämä Kissa-limonadit ovat järjestäytyneet tälviisiin.


Ensimmäisissä erissä oli mukana myös punaherukoiden kuoriainesta. Sittemmin Kissa-limonadin pääraaka-aineeksi valikoitui mehu, josta kuoriaines on suodatettu pois. Valmiista juomasta löytyy kuitenkin hieman hienoa sakkaa.

- Se on punaherukoiden sisustaa, jonka saisi suodatettua pois. Mutta silloin juomasta häviäisi makua. Haluamme, että limonadeissa säilyy mummon mehu -fiilis, sellaista meidän suomalaista kansallisperinnettämme pienessä koossa mutta tämän päivän twistillä, kuvailee Romppanen.

Lopullisen tuotteen säilöntäaineiksi valikoituivat kaliumsorbaatti ja natriumbentsoaatti.

- Kun sitten mainostoimistosta tulivat ensimmäiset vedokset etiketistä ja siinä oli kissa, tuntui se heti hyvältä idealta, hän kehaisee.


Kaksi Kissa-limonadia Honkajoen Panimosta


Panimon nimi johdattaa Honkajoelle Pohjois-Satakuntaan, mutta varsinainen tehdas sijaitsee naapurikunnan ja naapurimaakunnan puolella Isojoella. Niin punaherukat kuin muutkin marjat tulevat pakastettuina mehuina kotimaisilta mehustamoilta.

- Mehu sulatetaan meillä, mutta sitä ei saa sulattaa liian nopeasti. Keitämme keitoksen, jonka hiilihapotamme ja käsin pullotamme. Kutsumme tätä käsityölimppariksi, artesaanilimppariksi. Jokainen pullo käy ihmiskäsien kautta, selittää Mikko Romppanen.

Tuotantomäärät ovat vielä pieniä, mutta suunta on selvä: punaherukan makuinen Kissa, karpalon makuinen Jääkarhu ja mustikan makuinen Mursu saavat lähiaikoina uutta seuraa: Possu-limonadi maistuu mustaherukalta ja Pöllö-limonadi puolukalta.Kissa-limonadia löytyy näistä paikoista:


* Helsinki: Supermarket Arabianranta, Supermarket Torpparinmäki ja Konditoria ph7

* Honkajoki: M-market

* Huittinen: Lihajaloste Korpelan tehtaanmyymälä


* Isojoki: K-market ja S-market

* Kankaanpää: Lihajaloste Korpelan tehtaanmyymälä

* Kerava: Savuhovi Oy:n tehtaanmymälä

* Seinäjoki: Citymarket Jouppi

* Tampere: Fröökynän Herkku

* Tuusula: Konditoria ph7

(Lista päivitetty 27.10.2016)

 

 

Sinulla ei ole oikeutta kommentointiin.

Ota yhteyttä, kehrää tai sähise: Palautetta, kas tai suoraan sähköpostilla info(miuku)kissakas.fi
Copyright © Kissakas, ellei toisin mainita