Vihdoin sellainen perustetaan Suomeen, kissamuseo nimittäin. Hannele "Hanu" Luukkaisen mukaan pytinki on pystyssä ja esinekokoelmat ovat olleet koossa jo vuosia.

- Olen kerännyt kissaesineitä puolen vuosisadan ajan ja haaveissa on ollut, että muutkin ihmiset pääsisivät niitä ihastelemaan. Vuonna 2000 kun Helsinki oli kulttuuripääkaupunki, yritin saada Stadia perustamaan kissamuseon, mutta en saanut alan päättäjiä innostumaan.

 Mutta nyt tai oikeammin keväällä 2017 alkaa tapahtua. Helsingin eläinsuojeluyhdistyksen puheenjohtaja on ostanut Porvoosta Haikon kartanon läheltä kiinteistön. Sen tontilla on vanha hirsinen luhtiaitta, jonne Hanu perustaa kauan haaveilemansa kissamuseon.

- Nyt pitää hankkia vitriineitä ja suunnitella tilankäyttö tehokkaaksi, sillä kyseessä on pikkiriikkinen aitta. Olen todella onnellinen, että voin nyt toteuttaa haaveeni. Ajatuksena on kissan arvostaminen ja kissan ainutlaatuisuuden korostaminen.


Tällaiseen aittaa tulee Suomen ensimmäinen kissamuseo
kuva: Hannele Luukkainen


Museovierailijat tulevat näkemään Hanun mukaan ihan kaikkea ihmeellistä: koruja, leluja, astioita, vaatteita, kodin tekstiileitä ja tarpeistoa, koriste-esineitä, kapakissa-osaston, konttoritarvikkeita, wc-paperirullia, kortteja, kirjoja, puhelimia, valaisimia...kaikki kissa-aiheista, tietenkin.

- Suosikkini on vanha holkki, jonka varressa on kissa.

Kissamuseo on Hannele Luukkaisen
oma yksityinen hanke. Museolla mahdollisesti myynnissä olevat kissaesineiden tuplakappaleet hän myy Kuono ry:n hyväksi. Yhdistys toimii kodittomien lemmikkieläinten määrän vähentämiseksi rahoittamalla leikkaus- ja rokotuskampanjoita sellaisissa maissa, joissa eläinten olot ovat kaikkein kurjimmat.


Hannele Hanu Luukkainen ja kissansa Jade

kuva: Hannele Luukkainen

- Olen ajatellut, että kissamuseo toimisi lähinnä yksityisnäyttöperiaatteella ja kesäaikoina se voisi olla auki vaikka joka sunnuntai. Riippuu siitä millaisen kiinnostuksen museo saa. Avajaisia voidaan hyvässä lykyssä pitää huhti-toukokuussa tai ihan kesän alussa, hän suunnittelee.

Kotona asustaa tällä hetkellä vain yksi kissa, Fox. Jade (kuvassa Hanun kanssa) ja Leo muuttivat alkuvuodesta kissojen taivaaseen.

- Meillä on monen kissan paikka auki, mutta Fox on erikoiskissa ja uudet lemmikit pitää ottaa hänen ehdoillaan. Onnekkaat ovat ne kissamuseon kävijät, jotka onnistuvat näkemään ujosta Foxista vilauksen.


LISÄYS 20.10.2016:

Millaisia kissamaisuuksia porvoolaisessa luhtiaitassa tullaan näkemään? Hanun kokoelma on melkoinen ja siitä tässä muutamia ennakkomakupaloja:


Kissamuseon esineitä


Onhan siinä paljon kissoja, kissoja, kissoja. Kissamuseoon kaikki tulossa.


Näidenkin kissojen tuleva paikka on Kissamuseossa.Ja lisää kissamuseon esineitä


Tällaisiakin kissamuseossa tulee olemaan esillä.


Museoesineistöä tämäkin, kissamuseon nimittäin.
Millaista on kissamuseossa Amsterdamissa? Lue Kattenkabinetin kissat viihtyvät sohvilla ja vitriineissä. Vai sittenkin vierailulle amsterdamilaiseen kissalaivaan? Tai Barcelonaan moikkaamaan muhkeaa El Gato del Ravalia? Loikkaa silloin tänne näin.
 

Kommentit  
0 # Sirpa Forsström 31.07.2017 17:53
Hei!
pääseekö (perhe) kissamuseoon ke 2.8 tai to 3.8?
En osannut löytää osositettanne kissamuseoon Kissakas netistä,
Vastausta odottaen.
Sirpa Forsström
Ilmoita ylläpidolle

Sinulla ei ole oikeutta kommentointiin.

Ota yhteyttä, kehrää tai sähise: Palautetta, kas tai suoraan sähköpostilla info(miuku)kissakas.fi
Copyright © Kissakas, ellei toisin mainita