Maailman eläinten päivää vietetttiin 4.10. ja tuo tiistai aloitti eläinten viikon. Eläinten päivä on samalla eläinten suojelupyhimyksen, Fransiskus Assisilaisen, muistopäivä. Lokakuun neljäntenä on kunnioitettiin eläimiä ympäri maailmaa tänä vuonna 85:nnen kerran.

Eläinten viikko on puolestaan lähtöisin täältä meiltä Suomesta. Suomen Eläinsuojeluyhdistysten Liiton aloitteesta sitä on vietetty vuodesta 1959.
Eläinten viikon teema on tänä vuonna hevonen.


Eläinten viikolla voi muistaa myös kissoja


Miten sinä voit viettää eläinten viikkoa? Kissakas kokosi näiden päivien tapahtumia, ole hyvä:

 

HAUSJÄRVI (+ MÄNTSÄLÄ, JÄRVENPÄÄ, PORNAINEN JA RIIHIMÄKI)

Eläinten viikon kunniaksi Hausjärven Eläinsuojeluyhdistys järjestää Katit kuntoon -leikkaustempauksen yhdistyksen yhteistyöeläinlääkäriasemilla Hausjärvellä, Järvenpäässä, Mäntsälässä, Pornaisissa ja Riihimäellä. Tarkempia tietoja täällä

 

HELSINKI

Suomen Eläinsuojeluyhdistysten Liitto järjestää Viikin Infokeskus Koronassa hevosseminaarin torstaina 6.10.2016. Luennoitsijoina ovat eläintenkouluttajat Tuire Kaimio ja Minna Tallberg sekä eläinten käytösneuvoja Jaana Pohjola. Tilaisuuden FB-sivulle pääset täältä

Eläinsuojeluyhdistysten kummit järjestää ruokakeräyksen löytöeläimille lauantaina 8.10.2016 Viikin Prismakeskuksessa

Helsingin Suvilahdessa ja siellä Kattilahallissa vietetään lauantaina 8.10.2016 Rescue-päivää. Mukana on muun muassa Suomen Eläinsuojeluyhdistysten Liitto SEY ja Kissojen Suojelu KISU ry. Tapahtumalla on oma Facebook-sivu täällä näin

 

HYVINKÄÄ

Hyvinkään eläinsuojeluyhdistys viettää lauantaina 8.10.2016 eläinten päivää Kytäjän löytöeläintalolla.
 

Haukotus sentään mikä kissa!


HÄMEENLINNA

Kissakoti Kattila esittäytyy Hämeenlinnan Faunattaressa lauantaina 8.10.2016. Faunatar sijaitsee Prismakeskuksessa. Lisätietoja täällä näin.


IMATRA

Lappeenrannan seudun eläinsuojeluyhdistys järjestää eläinten viikolla ruoka- ja tarvikekeräyksen Eläinkoti Pesän ja sijaiskotien kissojen hyväksi Lappeenrannassa ja Imatralla. 

 

JOENSUU

Eläinten viikon ilmaista ohjelmaa Joensuussa tarjoaa Joensuun eläinsuojeluyhdistys. Esimerkiksi 8.10.2016 eläintenkouluttaja Minna Sivonen kertoo Pääkirjastossa kissan käyttäytymisestä, oppimisesta, käytösongelmista ja niiden hoidosta. Lisätietoja löytyy tapahtuman FB-sivulta.KOKKOLA

Kokkolan seudun eläinsuojeluyhdistys juhlistaa eläinten viikkoa järjestämällä kulkueen lauantaina 8.10.2016. Kulkueeseen ovat tervetulleita kaikki eläinten ystävät eläinten kanssa tai ilman.

 

LAPPEENRANTA

Lappeenrannan seudun eläinsuojeluyhdistys järjestää eläinten viikolla ruoka- ja tarvikekeräyksen Eläinkoti Pesän ja sijaiskotien kissojen hyväksi Lappeenrannassa ja Imatralla.

 

MUURAME

Sunnuntaina 9.10.2016 Muuramessa järjestetään hyväntekeväisyystapahtuma, jossa mm. eläinkulkue ja leikkimielinen match show. Mukana myös Keski-Suomen Eläinsuojeluyhdistys.

 

OULU

Oulussa eläinten viikkoa vietetään esimerkiksi lauantaina 8.10.2016 kaupunginkirjastossa kuunnellen eläinten käytösneuvoja Jaana Pohjolan luentoja niin hevosista kuin kissoista.

 

VIHTI

K-Citymarketissa Nummelassa Vihdissä Läntisen Uudenmaan eläinsuojeluyhdistys järjestää Kissa vieköön -hyväntekeväisyystapahtuman lauantaina 8.10.2016.

 

Näääiiiin venyy tämä kissa.


Ei tapahtumaa tai tilaisuutta sinun lähelläsi? Oman alueesi kodittomat kissat eläinsuojeluyhdistyksessä, kissatalossa, löytöeläintalossa tai sijaiskodeissa varmasti ilahtuvat, jos saavat sinulta apua, seuraa, lahjoituksia. oit virkata niille hiirileluja (katso ohjevideo täältä) tai pedin (ohje täällä). Silitykset ja rapsutukset tai vaikkapa vain rupattelu kelpaa myös (mallia voi ottaa Karesta).Vuonna 2013 eläinten viikon eläin oli kissa. Kissa-aiheista materiaalia on tarjolla Hyvinvoiva kissa -oppaasta ja muista SEY:n esitteistä sekä Kissatieto-sivustolta


KUVAT: pixabay.com

 

Sinulla ei ole oikeutta kommentointiin.

Ota yhteyttä, kehrää tai sähise: Palautetta, kas tai suoraan sähköpostilla info(miuku)kissakas.fi
Copyright © Kissakas, ellei toisin mainita