Kyllä, kissaihmiset voivat laittaa kalentereihin merkinnän heinäkuun ensimmäisen päivän kohdalle. Yrittäjä Pasi Nikkinen on käynnistänyt joukkorahoituskampanjan, jonka avulla kerätään varoja Helsingin ensimmäisen kissakahvilan avaamiseksi. Kahvilan nimi on Kissakahvila Helsinki / Cat Café Helsinki ja sitä rakennetaan parhaillaan osoitteeseen Fredrikinkatu 55.

kissakahvila_helsingin_logo

- Tavoitteena on luoda ihmisten ja kissojen kohtauspaikka keskelle Helsinkiä niin hyvän kahvin, maukkaan syötävän kuin ihanien kissojen kera. Haluamme rakentaa aivan uudenlaisen, iloisen yhteisön mukavan asian ympärille, Nikkinen kuvailee.

Miehellä itsellään on kaksi kissaa, veljekset Max ja Moritz. Ensin mainittu kiipesi vuosi sitten keväällä korkeaan puuhun ja surkeasti moukuvasta kissasta tuli seudulla jonkinlainen nähtävyys. Kukaan, ei edes palokunta saanut kissaa alas. Kahden vuorokauden kuluttua isäntä itse päätti hoitaa homman ja sitoi pyykkinaruun koriin ja laittoi koriin ruokaa. Tarkka heitto ja niin naru oli oksanhaarassa ja kohta Max korissa ja sitten maankamaralla.

- Samoihin aikoihin kuulin Katukatti Bobista ja Jamesista ja maailmalla olevista kissakahviloista. Siitä lähti idea Helsingin kissakahvilasta, joka olisi kissojen ja ihmisten oma kohtaamispaikka, jossa kaikilla on hyvä olla.pasi_ja_max_tauolla


Entä kahvilan kissat? Ne tulevat kodeista, joissa ne eivät voi enää asua esimerkiksi omistajan sairauden vuoksi.

- Haluamme auttaa näitä kissoja ja heidän omistajiaan tarjoamalla kodin, jotta kenenkään ei tarvisisi ryhtyä epätoivoisiin tekoihin. Tähän tarpeeseen ei vielä ole selkeää ja näkyvää tahoa Suomessa. Me haluamme tulla sellaiseksi.

Joukkorahoituskampanjan tavoite on 45 000 euroa. Sitä voi kerryttää erilaisilla rahasummilla, joita vastaan saa Kissakahvila Helsingin tuotteita, kuten lahjakortin, kangaskassin tai mukin. Viidelläkymmenellä eurolla on mahdollista ostaa kissakahvilasta nimikkotuoli, jonka suunnittelee sisustus- ja huonekaluarkkitehtiopiskelija
Mira Caselius. Kuudellakymmenellä eurolla pääsee mukaan Kissakahvila Helsingin avajaisbileisiin ja viisi euroa tuohon lisää, niin voi ostaa kissakahvilan osakkeen.
 

- Näin saa palan kissakahvilaa ja Iloista fiilistä vuosittain pidettävässä omistajien yhtiökokouksessa, jossa samanhenkiset ihmiset pääsevät pöhisemään ja nauttimaan toistensa seurasta. Osakkeen ostajalle tulee mukaan myös omistajille räätälöity Kissakahvila Helsingin T-paita, jossa lukee OWNER. Näitä paitoja ei ole kenelläkään muulla kuin omistajilla, Nikkinen kehaisee.

Tulevan kissakahvilan pitäjän tavoite on selvä: hän haluaa saada mukaan ihmisiä, joilla on intohimo kissoja kohtaan ja paikan, jossa kissat ja ihmiset voivat kohdata. 

- Kahvilan kautta voimme myös nostaa kissojen arvostusta yleisellä tasolla.max_tarkastelee_remonttia

Kissakahvila Helsingin kotisivu löytyy täältä, Facebook-sivulle pääset loikkaamalla tänne ja joukkorahoituskampanjan sivulle puolestaan tätä kautta.


Ja tässä vielä Pasin videoterveiset:KUVAT:
Kissakahvila Helsinki, kuvien kissa on Max

Kommentit  
0 # Ruut Murto 13.05.2015 21:57
Hienoa :)
Ilmoita ylläpidolle
0 # Nakkimestari 13.05.2015 22:11
Ihanaa! Pakko tukea :D
Ilmoita ylläpidolle

Sinulla ei ole oikeutta kommentointiin.

Ota yhteyttä, kehrää tai sähise: Palautetta, kas tai suoraan sähköpostilla info(miuku)kissakas.fi
Copyright © Kissakas, ellei toisin mainita