Suomen Kissaliitto palkitsi Suomen ensimmäiset sankarikissat. Arvonimen edellytyksenä on, että kissa on vaikuttanut merkittävästi siihen, että ihmishenkiä on pelastunut ja vakavilta sairaustapauksilta on vältytty.

Yksi palkituista on Vantaalla asuva kotikissa Seppo. Minna Tiainen kertaa joulukuisen perjantai-illan tapahtumia näin:

- Laitoimme tiskikoneen päälle normaalisti ja menimme olohuoneeseen viettämään iltaa. Pian Seppo alkoi huutaa keittiössä aivan taukoamatta ja aloimme epäillä, että Sepolle itselleen on sattunut jotain. Kuulimme tämän lisäksi epämääräisen äänen ja menimme keittiöön. Seppo istui lattialla ja tuijotti tiskikonetta, joka savusi. Näin ehdimme saada pienen liekin sammutettua ennen kun pahempaa ehti tapahtua.

Kohta 2 vuotta täyttävä Seppo on puoliksi maatiainen ja puoliksi ragdoll. Minna Tiainen kuvailee lemmikkiään hyvin sosiaaliseksi, toimeliaaksi, kiltiksi ja äänekkääksi. Perheen nelijalkaisiin kuuluvat myös Sepon sisko Bianca ja shetlanninlammaskoira Sini.

- Siskon kanssa riehuminen ja painiminen on Sepon mielestä parasta puuhaa! Seppo on persoonallinen kissa myös siinä, että se osaa aiheuttaa sydämentykytyksiä ja hermoromahduksia palvelusväelleen hölmöillä tempuillaan.


seppo_sankarikissa


Kaikkiaan viisi kissaa sai Sankarikissa 2014 -arvonimen. Kunniakirjat ja palkintolahjakortit luovutettiin lauantaina 11.4.2015 PetExpo-messuilla Helsingin Messukeskuksessa.

- Pidimme sankaruuden kunniaksi perhepiirissä niin sanotut mitalikahvit. Seppo sai kaikilta vierailta paljon lahjoja ja herkkuja.

 

Sinulla ei ole oikeutta kommentointiin.

Ota yhteyttä, kehrää tai sähise: Palautetta, kas tai suoraan sähköpostilla info(miuku)kissakas.fi
Copyright © Kissakas, ellei toisin mainita