Maaliskuun ensimmäisenä lauantaina - tänä vuonna siis 7.3. - vietetään valtakunnallista löytöeläinpäivää. Eläinsuojeluyhdistysten ja löytöeläintalojen eläimet ovat lähtöisin erilaisista olosuhteista ja eläimiin liitetään usein ennakkoluuloja, jotka voivat hidastaa niiden uudelleensijoittumista.


Helsingin eläinsuojeluyhdistys HESY haluaa nostaa kodittomien eläinten profiilia. Ratkaisevia tekijöitä eläimen sopeuttamisessa ovat lajiin tutustuminen ja taito lukea eläimen kehonkieltä ja signaaleja. Side eläimeen luodaan vuorovaikutuksella.

 

- Keskeistä on se, miten eläimen käytökseen vastataan – etenkin silloin, kun eläin käyttäytyy ei-toivotusti. Kärsivällisellä asenteella monesta löytöeläimestä sukeutuu mahtava ja seurallinen lemmikki. Samat kotiuttamisen mallit pätevät usein kasvatettuihinkin eläimiin, siksi tausta ei saisi määritellä eläintä vaikeaksi, sanoo HESYn puheenjohtaja Susanna Paavilainen.


loytokissat_laatikossa
 

Löytöeläintaustaisen kissan muuttostressiä voi helpottaa tarjoamalla sille uudessa kodissa omaa tilaa. Jos mahdollista, se voi olla oma rauhallinen huone, jossa on piiloutumispaikkoja, kuten kissanmökki tai peitto, jonka uumeniin arka kissa voi vetäytyä. On suositeltavaa vierailla huoneessa päivittäin ja lukea ääneen vaikka kirjaa, jotta kissa tottuu ihmisseuraan.


HESY muistuttaa, että eläintä ei saa pakottaa fyysiseen kontaktiin, vaan aloite on annettava eläimelle. Eläimelle kannattaa antaa aluksi maltillisesti huomiota ja sen läsnä ollessa on käyttäydyttävä rauhallisesti ja johdonmukaisesti.

koditon_kissa_hesylla

 

Jos haluat antaa löytökissalle uuden kodin, tiedustele kissoja alueesi löytöeläintalolta ja eläinsuojeluyhdistykseltä. HESY:n hoivissa on tällä hetkellä noin 100 kotia etsivää eläintä, joihin voi tutustua Eläinsuojelukeskuksessa ma – pe ja su klo 15 – 18 osoitteessa Yhdyskunnantie 11, Helsinki.


KUVAT: HESY

 

 

Kommentit  
+4 # Mervi 05.03.2015 12:15
Meillä Selma kissa (kesäkuussa tulee 1v.) Otimme hänet Kissojen Katastrofiyhdistyksen kautta noin 4kk iässä. ihan villikissan villi pentu, joka oli loukutettu kesällä -14 Parkanosta muun pentueen ja emän kanssa. Ihan sähinä pakkaus oli neitonen ja tosi arka, ei ollut tottunut ihmisiin. Nyt nukkuu jalkopäässä yöt ja hyvin seurallinen, ei kuitenkaan ihan syli kissa. Hetken antaa pitää silti sylissäkin. Omin ehdoin saanut tutustua perheeseemmen ja toiseen kissaamme. Ei heti olisi uskonut kuinka pian luottamus ihmisiin tuli. Olen erittäin iloinen meidän touhu- rakkauspakkauksesta.
Ilmoita ylläpidolle
+2 # Triolat ja Nilsson 07.03.2015 09:11
Kiitokset kuuluu kaikille niille vapaaehtoisille, jotka pyytteettömästi antavat aikaansa näiden kissojen kesyteksen, sosialistamisen, lääkitsemisen puolesta niin, että ne saisivat kodit. Löytökissat rocks ;)

Terkuin Trio MiuMau ja Herra Nilssonin löytökissat Mimmi, Elli ja Nilsson
Ilmoita ylläpidolle

Sinulla ei ole oikeutta kommentointiin.

Ota yhteyttä, kehrää tai sähise: Palautetta, kas tai suoraan sähköpostilla info(miuku)kissakas.fi
Copyright © Kissakas, ellei toisin mainita