"Johanna Vuoksenmaan komedia ihmisten kompuroivista yrityksistä kasvaa aikuisiksi." Mutta entäs se kissa? Mirrin roolissa nähdään norjalainen metsäkissa Leoline Ragnar Rohkea IV eli kotoisammin Raksu. Turkulaiskolli näyttelee siinä missä muutkin tähdet Viikossa aikuiseksi -elokuvassa.


raksu_pressitilaisuudessa


Raksun emäntä Sari Toivonen, oletko jo nähnyt valmiin elokuvan?

 

Leffan maailmanensi-ilta oli Turussa tiistaina 13.1. Ennen varsinaista maailmanensi-iltaa järjestettiin päivällä pressinäytös medialle, jota puolestaan seurasi pressitilaisuus. Koska paloin innosta nähdä valmiin elokuvan, vilahdin leffateatteriin pressinäytökseen vähän niin kuin jäniksenä.

 

Minulla ei ollut aavistustakaan, kuinka paljon Raksu näkyisi kuvissa - tai näkyisikö ollenkaan, joten jännitys oli melkoinen alkutekstien vilahdellessa ohi! Raksun oli tarkoitus liittyä pressitilaisuuteen kyseisenä iltapäivänä, joten annoin kollipojan vielä uinua päiväuniaan autuaan tietämättömänä emäntänsä tärinästä.

 

 

Olitko nähnyt kuvamateriaalia jo ennen pressinäytöstä?

 

En ollut nähnyt kuin kaikille jaossa olleet leffan trailerin ja musavideon. Molemmissa tuotoksissa Raksu oli kyllä mukana, joten siitä olisi kenties voinut päätellä, että kuva-aikaa on myös varsinaisessa elokuvassa.

 

Musavideossa hymyilytti se, että muisti hyvin kohtauksen kuvauspäivän. Myös se nauratti, kuinka vastahakoisesti Raksu tepasteli rantakaislikossa Saaran (Minttu Mustakallion) perässä. Kaislikkomaisemassa kun kuului kaikenlaista säksätystä, viserrystä ja muuta mukavaa - kissa olisi mieluusti ottanut hatkat sinne.


leffajuliste_kera_raksun


 

Mitä mietit, kun katsoit elokuvaa ja omaa kissaa valkokankaalla?

 

Ajattelin leffan alussa, että on hauska katsoa kohtauksia vähän eri silmällä, koska olin nähnyt kuinka niitä tehtiin. Yllättävää oli, että leffa ja juoni imaisivat niin tiiviisti mukaansa, ettei kohtausten analysoimisesta tullut mitään. Joka kerta kun Mirri vilahti kuvissa, suu vetäytyi väkisinkin hymyyn ja keskityin tutkimaan jokaista Raksun liikettä. Sitten vaan alkoi ahnehtia leffaa, näyttelijöitä ja Mirriä vähän niin kuin hyvää kirjaa, että TAHTOO LISÄÄ!

 

Positiivisesti yllätti myös se, että miltei kaikki muistini mukaan kuvatut kissan kuvat olivat mukana valmiissa tuotoksessa! Se ilahdutti, ettei kesän moninaiset työpäivät olleet tosiaankaan menneet hukkaan!

 

Olimme Raksun kanssa todellisia noviiseja, kun kesäkuussa marssimme ensimmäiseen työpäivään. Minä noviisi jo pelkästään kissan emäntänä ja Raksun leffadebyytistä puhumattakaan. Tämän kun muistaa, ei voi kun hämmästellä kuinka hienoja kuvia hänestä saatiin! Kissa esiintyy kuvissa täysin luonnollisena omana itsenään kussakin tilanteessa, eikä emännästä ollut juurikaan apua Raksun ohjaamisessa. Ohjaaja Johanna Vuoksenmaa sanoikin, että Raksu on tehty näyttelemään, hän katsoi aina suoraan kameraan kun pitikin. Raksu teki leffan ilman mitään erikoisia kommelluksia tai stressiä. Joko norjalainen on rodultaan ihanteellinen kissa tai sitten Raksu on vain luonnostaan erittäin aktiivinen, sosiaalinen ja sopeutuva katti!

 

Tosin se harmittaa, etten kummallakaan katselukerralla muistanut lukea lopputeksteistä Raksun nimeä!

 

 

Mitä ystävät ja tuttavat kommentoivat, kun he saivat kuulla Raksun elokuvaroolista?

 

Matka "kissa-castingista" tähän hetkeen on ollut kyllä unohtumaton. Aluksi kun kerroin, että kissani on mukana leffakuvauksissa, herätti asia vain lähinnä hymistelyä ja epäuskoa tuttavapiirissä. Sitten kun alkoi käydä pikkuhiljaa selväksi, kuinka isosta produktiosta oli kyse, alkoivat hymistelytkin jo hyytyä ja homma otettiin tosissaan.

 

Hauskinta tässä on, että asian varsinainen kohde elää normaalia kissanelämää kotona, autuaan tietämättömänä saadusta huomiosta tai tekemästään vaikutuksesta.

 

 

Entä mitä sanot heille, jotka vielä empivät, lähteäkö katsomaan turkulaiskollin roolisuoritusta?

 

Toivon totisesti, että kaikki kissaihmiset päättävät käydä katsomassa elokuvan! Miksi? Siksi, että taas tuli todistettua, etteivät koirat ole ainoita valkokankaalle sopivia eläimiä! Elokuva todistaa kuinka älykäs, utelias ja sopeutuva kissa on! Kaikkien kissanomistajien pitäisi olla äärettömän ylpeitä hienoista suojateistaan! Kissa pystyy kaikenlaisiin suorituksiin - kunhan vain haluaa.

 

 

KUVAT:
Jenna Roivas, Mirrin kissakahvila

 

 

 

Ps.
Viikossa aikuiseksi on nähtävissä elokuvateattereissa kautta maan 23.1.2015 alkaen.
Koti- tai siis oikeammin leffatehtävä: Tarkista, mainitaanko Raksun nimi lopputeksteissä.

 

Ps. 2.
Lue myös tämä: Kissa sinä olet tähti eli näin tehtiin Viikossa aikuiseksi -elokuva Leoline Ragnar Rohkea IV:n näkövinkkelistä.
 

Sinulla ei ole oikeutta kommentointiin.

Ota yhteyttä, kehrää tai sähise: Palautetta, kas tai suoraan sähköpostilla info(miuku)kissakas.fi
Copyright © Kissakas, ellei toisin mainita