Ragdoll on Suomen suosituin kissarotu jo 12. kerran. Moni ihastuu ragdollin sinisiin silmiin, pehmoiseen olemukseen ja isoon kokoon. Kun ragdollin on hankkinut ja sen rodunomainen luonne on tullut tutuksi, niin sydän on sen jälkeen menetetty näille ihastuttaville karvakavereille!

 

suosituin_rotu_suomessa

Rotu sai alkunsa 1960-luvulla Kaliforniassa. Se on sinisilmäinen ja naamiokuvioinen kissa. Vuonna 1970 ragdoll-kissoja oli vain 65 kappaletta koko maailmassa, mutta nyt niitä rekisteröidään satoja vuosittain pelkästään Suomessa. Vuonna 2014 ragdolleja rekisteröitiin Suomen Kissaliittoon 760 kappaletta. Sinä vuonna rotukissoja rekisteröitiin Kissaliittoon kaiken kaikkiaan 4307 kappaletta.

Ragdoll on seurallinen kissa, joka touhuaa mukana arjen askareissa. Sen osallistuva luonne on yksi ragdollin parhaimpia ominaisuuksia. Lisäksi ragdollin kauniit siniset silmät tekevät rapsutuksen laiminlyönnistä vaikeaa.

ruudolf-kissa  karri-kissa

Juuri niihin sinisiin silmiin ihastuin, kun aloin harkitsemaan rotukissan ostamista! Sen jälkeen se oli menoa se. Kun Rudi oli pieni, tuli ajatus, että sille pitäisi hankkia kaveri jotta se ei joudu työpäivien aikana olemaan yksin. Niinpä hankittiin myös Karri. “Ruudolf” ja “Karri-koira” ovat elämäniloisia ragdoll-kissoja, joiden arkea me omistajat pyrimme piristämään erilaisilla virikkeillä.
 

Ragdoll tarkoittaa suomeksi räsynukkea. Nimitys kuvaa hyvin ragdoll-kissojen ominaispiirrettä. Ragdollilla on taipumus valahtaa veltoksi, kun se nostetaan syliin. Karri on hyvä esimerkki räsynukesta, joka on kuin pullataikina, jonka joutuu käsillä kaapimaan lattialta syliin.

Kissa on rotukissa, jos sillä on rekisteripaperit. On jokaisen oma valinta, että hankkiiko rotukissan vai adoptoiko kissan löytöeläintalosta. Löytöeläintaloista löytyy paljon kotia tarvitsevia maatiaiskissoja, joilla on värikkäät persoonat ja paljon annettavaa omistajalleen. Rotukissan positiivisia puolia on, että kissan vanhempien perinnölliset taudit on tutkittu, kissanpennun sukupuu on tiedossa ja kissanpentu on käytetty ennen luovutusikää eläinlääkärissä. Lisäksi rotukissalla on tietyt ulkoiset ominaisuudet ja luonteenpiirteet. Mutta ragdollit ovat kissoja siinä missä muutkin! Niille on tärkeintä se mikä muillekin lemmikeille, eli omistajan huolenpito ja rakkaus.

Kissaliitolla on paikallisyhdistyksiä, jotka ovat hyvä kanava saada lisätietoa ragdolleista ja kasvattajien yhteystietoja. 

Kun olin hankkimassa ensimmäistä ragdolliani, kaipasin lisätietoa ragdollien luonteesta. Ruudolf-blogin perustettuani olen pyrkinyt kuvaamaan blogissa ragdollien luonnetta ja tuomaan lisätietoa kissanomistajan arkeen. Tervetuloa lukemaan Rudin ja Karrin hurinoita!


Terveisin,
Ruudolf-blogin bloggaaja


 

Sinulla ei ole oikeutta kommentointiin.

Ota yhteyttä, kehrää tai sähise: Palautetta, kas tai suoraan sähköpostilla info(miuku)kissakas.fi
Copyright © Kissakas, ellei toisin mainita