Eläinsuojelun uranuurtajajärjestö Helsingin eläinsuojeluyhdistys HESY täyttää tänä vuonna 140 vuotta. Yhdistys perustettiin satusetänäkin tutuksi tulleen Zacharias Topeliuksen aloitteesta. Historiansa aikana HESY on tehnyt valtavan työn eläinten suojelemiseksi Suomessa. Kymmeniätuhansia eläimiä on pelastettu, lainsäädäntöön vaikutettu ja eläinrääkkäystapauksiin puututtu.

Alkuaikoina HESY keskittyi pääasiassa loppuun ajettujen työhevosten auttamiseen. Kaupungistumisen myötä työhevosten auttamisesta on siirrytty kodittomien lemmikkieläinten pelastamiseen. Nykyään HESY:n kautta sijoitetaan vuosittain noin 500 hylättyä lemmikkieläintä uusiin koteihin.


hesyn_kissoja_kuvassa


Vaikka eläinten oloihin ja kohteluun on saatu vuosikymmenien saatossa parannuksia, HESY:n toiminnanjohtaja Susanna Paavilaisen mukaan työ on vielä pahasti kesken. 

– Suomessa hylätään joka vuosi tuhansia lemmikkieläimiä. HESY:n toiminnan keskiössä onkin eläinten heitteillejättöjen ennaltaehkäisy, jotta hylättyjen eläinten määrä saataisiin vähenemään. Tavoitteenamme on valistaa ihmisiä eläimen hankinnan vastuista ja tarjota apua lemmikkiensä kanssa vaikeassa tilanteessa oleville ihmisille, jotta he eivät uuvu ja kasvata eläimiään kurjissa oloissa.


Merkkivuoden kunniaksi HESY järjestää Helsingin kaupungintalon Virka-gallerian Kulma-näyttelytilassa juhlavuosinäyttelyn 5.–30.11.2014. Siinä on mukana yhdistyksen historiaa ja nykyarkea kuvaavaa esineistöä ja valokuvia. Osoite on Pohjoisesplanadi 11–13, ja näyttely on avoinna maanantaista perjantaihin kello 9–19 ja lauantaista sunnuntaihin kello 10–16. Näyttelyyn on vapaa pääsy.

Esillä on muun muassa tämä valokuva:kissanpesu_kaarmeniemen_talossa


Kuva on otettu Vuosaaressa sijainneesta Käärmeniemen talosta. HESY vuokrasi sen Helsingin kaupungilta ja kunnosti löytöeläintaloksi vuonna 1989.

HESY täyttää 140 vuotta 25.11.2014. Merkkivuotenaan yhdistys haluaa muistuttaa kaikkia suomalaisia eläinten aseman parantamisen tärkeydestä.
KUVAT:
HESY ja Sami Blåberg


Sinulla ei ole oikeutta kommentointiin.

Ota yhteyttä, kehrää tai sähise: Palautetta, kas tai suoraan sähköpostilla info(miuku)kissakas.fi
Copyright © Kissakas, ellei toisin mainita